Savet za štampu: Nije prekršen Kodeks zbog teksta o Nikoliću

Odlučujući o žalbi predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Savet za štampu doneo je odluku da list "Blic" nije prekršio Kodeks novinara tekstom "Dok se Srbija davila, Nikolić pekao rakiju".
Odlučujući o žalbi predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Savet za štampu doneo je odluku da list "Blic" nije prekršio Kodeks novinara tekstom "Dok se Srbija davila, Nikolić pekao rakiju".

Kako prenosi "Blic", to je prvi slučaj da se Nikolić žalio Savetu za štampu povodom nekog novinskog teksta, a njegova žalba je odbijena, pošto je sedam od osam članova Saveta smatralo da Kodeks novinara nije prekršen.

Nikolić se, kao građanin, žalio Savetu za štampu da je tekst u "Blicu" neistinit, neobjektivan i da negativno utiče na "lični i profesionalni integritet, kao i na stvaranje negativne klime u društvu po pitanju imidža i kredibiliteta predsednika Republike". U iscrpnoj raspravi na sednici Saveta, koja je održana u četvrtak i trajala je oko sat vremena, odlučeno je da "Blic" nije povredio pravo na privatnost Nikolića.

Naglašeno je i da nije baš najjasnije na šta se predsednik Nikolić, u svojstvu građanina, konkretno žali, kao i da ni u žalbi nije dao odgovor na legitimno pitanje "Blica" gde je bio tokom spornog vikenda. Na kraju je glasanjem utvrđeno da sedam članova Saveta za štampu smatra da Blic nije prekršio Kodeks, dok je jedan član bio mišljenja da je Kodeks prekršen, prenosi "Blic".
  • Apache

    29.06.2014 13:26
    @Stanko

    Ovakvim komentarom vi to upravo činite.Odrastite već jednom.
  • dj

    29.06.2014 08:27
    Osmi član saveta je BOT
  • Stanko

    29.06.2014 04:37
    Ko to tamo peva
    Neko sme da peva šta mu se peva, Mi mali ne smemo ni Himnu uvek da pevamo. Poznavajući ko je Br.1 u Blicu, moglo bi se i po nama pljuvati što smo Srbi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija