Tadić: Vlada vodi pogrešnu ekonomsku politiku

Predsednik Socijademokratske stranke Boris Tadioć ocenio je danas da Vlada Srbije vodi pogrešnu ekonomsku politiku koja pravi još veći jaz između najsiromašnijih i najbogatijih. 

Predsednik Socijademokratske stranke Boris Tadioć ocenio je danas da Vlada Srbije vodi pogrešnu ekonomsku politiku koja pravi još veći jaz između najsiromašnijih i najbogatijih.

Istakao je da se stranka koja se danas osniva zalaže za ofanzivne ekonomske mere, a ne samo mere štednje. "Duboko sam uveren da je vlada od 2008. do 2012. godine pravila greške, ali da je bilo mnogo više boljih rešenja nego grešaka", rekao je Tadić.

On je istakao da se SDS zalaže za socijalno odgovorno društvo, davanje onima koji su najugroženiji, koji ne mogu bez pomoći države, za očuvanje prava na rad, a ne samo prava na radno mesto. Tadić je rekao da treba promeniti izborni zakon, jer ljudi moraju da znaju za koga da glasaju, ko su njihovi predstavnici u parlamentu, ali i za promenu Ustava, za koji je rekao da je ispunio svoju upotrebnu vrednost.

Priključenje EU, najbolje je rešenje za Srbiju, ocenio je Tadić, koji je rekao i da se SDS zalaže za očuvanje suvereniteta Srbije, ali da nikada nije imao iluziju da se dva miliona Albanaca može ubediti da žive pod suverenitetom Srbije.

On je ocenio da je najveći problem, ne samo srpskog naroda i Srbije, već i svih država na Balkanu nedovoljno efikasna i racionalna politička kultura i da je program SDS izgradnja mira, nastavak pomirenja, donošenje ekonomskih mera koji ne podrazumevaju samo štednju već i investicije u razvoj i preduzetništvo, politika ofanzivnih, a ne defanzivnih ekonomskih mera.

Na skupštini stranke biće izabrano šest potpredsednika od osam kandidata, među kojima su Aleksandar Senić, Janko Veselinović, Nenad Konstantinović, Aleksandar Ivkovac, Marko Đurrišcih, Tinde Kovač Cerović, Svetlana Vujović i Goran Radosavljević, kao i članovi glavnog odbora, predsednik političkog saveta, a biće usvojeni statut i program stranke.

  • Svecnjak

    26.10.2014 17:03
    A gde je pecat
    Blistavi kadrovi Tinde I Cvekla...
  • 26.10.2014 16:33
    ko nam kaze
    samo ti cuti
  • 26.10.2014 15:29
    mucenje
    Ne mogu vise...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.