Subotica: Deset miliona za pomoć malim i srednjim preduzećima

Lokalna samouprava u Subotici raspisala je konkurs za sufinansiranje dela kamata za kredite za mala i srednja preduzeća, preduzetnike i zemljoradničke zadruge.
Za ovu namenu iz gradskog budžeta biće izdvojeno deset miliona dinara, kojim će, u saradnji sa Garancijskim fondom Vojvodine, biti sufinansiranje kamate za kredite od 5.000 do 50.000 evra, uzete za nabavku nove opreme.
 
- Privrednici, odnosno, privredna društva, treba da podnesu zahtev za kredit u komercijalnim bankama, koje imaju ugovor sa Garancijskim fondom, a u Subotici su to AIK, Kredit Agrikol i Banka Inteza - objašnjava proceduru pomoćnik gradonačelnika za objast male privrede Ljuben Hristov.
 
Tek po dobijanju kredita i odobrenja Garancijskog fonda, sledi potpisivanje ugovora sa gradonačelnikom. Prvu polovinu kamate subvencioniše grad, a drugu polovinu preduzetnici sami.
 
Zahvaljujući ovom programu, privrednici će moći da kupe novu opremu, a imaće mogućnost da se zadužuju po mnogo povoljnijim uslovima, sa kamatom koja će umesto šest biti oko tri odsto.
 
Autor: Novosti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina