Zrenjanin: Veći nivo bezbednosti u bolnici zbog napada na medicinare

U Opštoj bolnici "Đorđe Jovanović" u Zrenjaninu, pored Odseka odbrane i zaštite, postoji i Odbor za bezbednost, i u toku su intenzivne konsultacije o pojačanju bezbednosti u Ustanovi.

Od 2008. do 2015. godine u zrenjaninskoj Opštoj bolnici bilo je 28 napada na zaposlene, rečeno je danas na vanrednom sastanku koji je počeo minutom ćutanja povodom ubistva medicinske sestre Ljubinke Popović u Šapcu. Sa tog sastanka upućena je i poruka - Stop nasilju nad zdravstvenim radnicima.

Kako je rečeno, od 28 napada šest ih je bilo na lekare, a 18 na medicinske sestre i tehničare. Napadnut je i jedan službenik kao i tri radnika obezbeđanja, a iskustva govore da je taj broj daleko veći od prijavljenog.

Najviše napada bilo je u 2008. i u 2015. godini, po šest prijavljenih u godini.

Iz bolnice podsećaju da je Nezavisni sindikat uputio poziv na solidarnost sa kolegama i koleginicama iz Šapca, tako da će danas radnici u zdravstvu u pojedinim gradovima u Srbiji u 13 časova sa pet minuta tišine ispred svojih radnih mesta pokazati šta misle o tom ubistvu i o svakodnevnim napadima na ovu profesiju.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".