Neuzina: U "Bratstvu jedinstvu" ostaju i bez traktora

Jedan od najvećih poverilaca Poljoprivrednog preduzeća "Bratstvo jedinstvo" iz Neuzine, zrenjaninski "Ribobel", pokrenuo je naplatu potraživanja sudskim putem.
Četiri traktora srednje snage, po ukupnoj ceni do 2,2 miliona dinara, jedan ULT procenjen na 800.000 dinara, jedan veliki traktor po ceni od 1,5 milion i kombajn po procenjenoj vrednosti od 600.000 dinara, ponuđeni su na prodaju 8. februara, u zgradi preduzeća u Neuzini.
 
Ovo je, inače, druga prodaja pokretne imovine preduzeća, koje će se očigledno prodavati ovako na parče, jer veliki poverioci, među kojima su Vojvođanska banka, zrenjaninski "Uni pres", "Ribobel" i drugi, nisu zainteresovani za rešavanje problema firme kroz stečaj, odnosno unapred pripremljeni plan reorganizacije.
 
Posle neuspele, pa poništene privatizacije, "Bratstvo jedinstvo" se našlo na spisku preduzeća u restruktuiranju koje je država subvencionisala do 1. novembra prošle godine. 
 
Ovu privilegiju menadžment očigledno nije iskoristio za stabilizaciju, zbog čega su poverioci rešili da svoja potraživanja sudski naplate. Ipak, i dalje je imovina preduzeća daleko veća od dugova - tri miliona evra vrede nekretnine koje ova firma ima, a dugovi su oko 600.000 evra.
 
U preduzeću je isečen plin i isključeni su telefoni. Zasad ima struje, pa će moći da se obavi licitacija poljoprivrednih mašina, a nema nikave sumnje da će ova mehanizacija, s obzirom na to da se prodaje za 60 odsto od procenjene vrednosti, naći novog gazdu.
 
Autor: Dnevnik
  • Šmrc

    02.02.2016 09:36
    jao
    Naši političari će pokloniti nekom tajkunu ili strancu, zato se sve i upropašćava :(.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina