Zrenjanin: Dodeljene još 33 steone junice

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je sa zrenjaninskim stočarima ugovore o donacijama visokokvalitetnih steonih junica simentalske rase.
Ugovoreno je da stočarima budu podeljena 33 grla.
 
- Grad Zrenjanin puno ulaže u poljoprivredu i pomaže ratare i stočare. Prošle godine došli smo na ideju da kao prvi grad u Srbiji pomognemo stočarima donacijom visokokvalitetnih junica simentalske rase. Brzo je napravljen dogovor sa uvoznikom i prošle godine uvezli smo 60 grla i podelili našim stočarima. To se pokazalo kao dobar potez, videli smo da su ljudi zadovoljni, pa smo ove godine izdvojili deset miliona dinara za nabavku 33 junice - rekao je Janjić, najavljujući da će i telad od prošlogodišnje nabavke biti uskoro podeljena na konkursu.
 
U ime poljoprivrednika zahvalila se jedna od potpisnica ugovora Zlatinka Arsić.
 
- Ovo je pomoć koja nam je značajna, jer stočni fond nam je pretežno slabijeg kvaliteta, a ovo će doprineti njegovom poboljšanju.
 
Zadovoljni su i u gazdinstvu porodice Prohaska iz Orlovata.
 
- Mi kod kuće imamo crveni i crni holštajn, a sada smo došli da ugovorimo i donaciju junice simentalske rase, da probamo i sa tom rasom. Kod kuće, inače, imamo 70 grla, od čega su 30 muzne krave, a mleko nam preuzima "Mlekoprodukt" - kaže Ljubinka Prohaska.
 
Autor: Dnevnik
  • zivan

    08.04.2016 15:09
    Odliccan potez, ali ssteta ssto se uklapa u predizbornu kampanju...
  • ST

    08.04.2016 09:44
    Pred izbore,ova zemlja ne lici na sebe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.