Zrenjanin: Počeli radovi na postrojenju za prečišćavanje vode

Na gradilištu na početku Mihajlovačkog druma juče je počela izgradnja bazena za pitku vodu, dela budućeg postrojenja za prečišćavanje vode iz gradskog vodovoda.
Građevinski posao poveren je firmi "Eko gradnja", a generalni menadžer italijanske kompanije "Zilio" za Srbiju Nenad Obradović, izjavio je da su gotovi svi projekti i da više ne postoje nikakve smetnje za početak izgradnje postrojenja.
 
- Bazen za pitku vodu je najkompleksniji objekat, kapaciteta 3.000 kubika vode i dubine pet metra. Potrebno je dva meseca da građevinski izvođač završi radove. Danas počinje i iskop za gradnju bazena za sirovu vodu - objasnio je Obradović.
 
On je naglasio da je potrebno određeno vreme da beton "sazri" i da se učvrste betonske ploče, posle čega sledi ugradnja opreme za prečišćavanje vode.
 
- Poslednja isporuka opreme uslediće 5,5 meseci od otvaranja akreditiva. Onda sledi mesec dana probnog rada i ukoliko kvalitet vode bude onakav kakav je preciziran ugovorom, sistem definitivno puštamo u rad - zaključio je Obradović.
 
Autor: Dnevnik
  • CK

    21.04.2016 13:44
    Tip
    Tipujem, odmah u ponedeljak
  • zivan

    21.04.2016 11:45
    Predlazzem da se u Zrenjaninu otvori kladionaca, zasnovana na sto boljoj proceni koliko vremena polse izbora ce radovi biti zaustavljeni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.