Zrenjanin: Gradilište fabrike vode zaraslo u korov

Građani Zrenjanjina već decenijama nemaju pitku vodu, vlasti grade fabriku vode samo dok traju predizborne kampanje, a gradalište je u jeku građevinske sezone zaraslo u korov.
Kako pišu Novosti, iako je na tabli gradilišta istaknuto da je završetak radova predviđen za 11. jul 2016. godine, stanje na terenu pokazuje da još nisu otpočeli ni ozbiljni zemljani radovi.
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je tokom prošle godine više puta obećavao da će fabrika vode proraditi do 2016, ali je ove godine, tokom predizborne kampanje, priznao da radovi kasne objašnjavajući ih preprekama i opstrukcijama. Ipak, i tada je dao obećanje da će građani piti zdravu vodu do kraja ove godine.
 
Direktor beogradske podružnice italijanske "Grupe Zilio" Nenad Obradović je svojevremeno istakao da radovi kasne, jer nisu postojale garancije da će usluga prečišćavanja biti plaćena, ali da je to u međuvremenu obezbeđeno. "Do kraja juna biće završen bazen za vodu, kapaciteta 3.000 kubika. Pet i po meseci nam treba potom da montiramo opremu. Nakon jednomesečnog probnog rada, u slučaju da kvalitet vode bude zadovoljavajući, puštamo sistem u upotrebu", izjavio je nedavno Obradović.
 
Kako navodi list, već sada se čini da Zrenjaninci neće ni u 2016. godini imati priliku da probaju pitku vodu iz česmi, jer je gradilište potpuno zaraslo u korov. Iz beogradske "Grupe Zilio" nisu želeli da komentarišu sadašnju situaciju, dok novi-stari gradonačelnik Janjić poručuje pored novog kašnjenja ne vidi razlog sumnje u realizaciju projekta i dobre namere "Grupe Zilio".
 
Problem sa prečišćavanjem vode u Zrenjaninu postoji dugi niz godina. Brojna pilot postrojenja stranih i domaćih kompanija nisu mogla da pokažu efikasnost u prečišćavanju zrenjaninske vode. Najbliža rešenju je bila nemačka firma "VTE" iz Esena, sa kojom je 2012. sklopljen ugovor vredan 25 miliona evra, ali je potom utvrđeno da novo postrojenje ne bi tretiralo vodu po našim, nego blažim, evropskim standardima.
  • Mihajlo

    31.05.2016 23:33
    AGONIJA
    Agonija i propast grada se nastavljaju pod rukovodstvom "stručnjaka" na čelu sa Goranom Kneževićem i njegovih satelita /mafijaša/. Laži i obmana nikad dosta, i dalje ista priča. A tako i treba, pošto su građani Zrenjanina na prethodnim izborima pokazali da ne zaslužuju bolju vlast. Verovatno će im jednom doći pamet u glavu, a dotle, teško nama!
  • Vlada

    31.05.2016 13:09
    ---
    Novac je "preraspodeljen" na naprednjačko glasačko telo, botove i armiju koju partija na vlasti angažuje pre i posle izbora. Nema više!
  • Megadens stručnjaci

    31.05.2016 10:55
    Sreća pa su naši standardi jači od evropskih. A po kom standardu je trenutno (a to "trenutno" je već dugačak niz godina) voda koju piju Zrenjaninci ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina