Vrbas: Sjajan rezultat mladih balerina na EP u Austriji

Mlade balerine iz Vrbasa ostvarile su sjajne rezultate na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u modernom i džez baletu u austrijskom gradu Oberpulendorfu.

Balerine "Creative dance" studija Dunja Bulajić i Lenka Kozomora, osvojile su zlato u duo nastupu, a prvo mesto su zauzele i devojčice uzrasta osam do devet godina sa grupnom koreografijom.

"Ovo nam je izuzetno veliki uspeh, jer nisu odrasli, juniori ili seniori, nego su devojčice koje imaju osam ili devet godina. Ovo je za njih, pre svega, jedno jako veliko iskustvo, a naravno nagrada je došla sama po sebi", kaže za RTV koreografkinja Elizabeta Matić.

Još tri solo koreografije sa kojima su učestvovale vrbaske balerine zauzele su drugo, treće i peto mesto u različitim kategorijama, dok je grupna koreografija starijih devojčica bila četvrta.

"Creative dance" studio postoji četiri godine i trenutno ima oko 100 polaznica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.