Zrenjanin: Serija obrušavanja fasada

Zbog dotrajalosti i stanja mnogih objekata u Zrenjaninu je zabeležena serija urušavanja javnih fasada.
Proteklih dana oštećenja na krovovima desila su se na fasadi Muzičke škole "Josif Marinković" prema jezeru i na objektu stare fabrike Radijator kod gradske bolnice. U muzičkoj školi kažu da još uvek čekaju rešenje nadležnih službi, kako bi znali šta dalje da preduzmu.
 
- Čekamo rešenje komunalne i građevinske inspekcije, u ponedeljak bi stručnjaci Direkcije trebalo da pogledaju štetu i naprave prvu procenu troškova sanacije štete. Nismo prekidali nastavu, deca pohađaju redovno časove jer je unutra bezbedno a škola ima dva bezbedna ulaza - objašnjava direktorka Danijela Derikrava.
 
Za to vreme oštećenje na fabrici Radijator je obeleženo, a od juče treba da je na snazi novi režim saobraćaja u Bolničkoj ulici, gde se taj objekat jednim delom nalazi. Sem toga, pre dve nedelje odvalilo se parče ornamentike iznad velike scene u pozorištu "Toša Jovanović" zbog čega su predstave privremeno otkazane, a nedavno je zbog problema sa obrušavanjem fasade i krova u srednju građevinsko-tehničku školu ulaz iz pravca gradskog jezera zatvoren zbog bezbednosti.
 
Sem toga, Dom učenika "Angelina Kojić Gina" doživeo je ozbiljna oštećenja zbog preteške konstrukcije sa solarnim panelima, pa je deo zgrade iseljen, Pobrojani objekti su pod zaštitom države, pa svaka intervencija na njima zahteva posebnu proceduru.
  • Luka

    08.06.2016 13:59
    Sad kad od Zrenjanina za desetak godina rodje naprave mix Bijeljine i Pristine... Pa pravac u Njemacku
  • /

    08.06.2016 13:59
    /
    eto vam dodika
  • zemljoposednik

    08.06.2016 07:30
    Ovo je joj jedan dokaz da nismo u stanju ni da se brinemo o onome sto nam je ostavljeno od prethodnih generacija a ne nesto novo da napravimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina