Zrenjanin: Besplatna obuka za programere i Linux administratore

Grad Zrenjanin, u partnerstvu sa Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj Banat i Tehničkim fakultetom "Mihajlo Pupin", uputio je poziv nezaposlenim mladim osobama da se prijave za besplatnu obuku za programere i Linux administratore.
Rok za prijavu je 17. jun.
 
Pravo učešća imaju nezaposlena lica sa teritorije grada Zrenjanina, uključujući i naseljena mesta. Prednost pri rangiranju imaće kandidati i kandidatkinje do 30 godina starosti.
 
Za obuku programera prednost će imati osobe koje imaju iskustvo u objektno orijentisanom programiranju, dok će prioritet kod izbora kandidata i kandidatkinja za obuku za Linux administratora imati osobe sa iskustvom u administraciji operativnih sistema.
 
Obuke se organizuju u okviru projekta ''IT rešenje za zaposlenje'', a za potrebe kompanija Levi 9 Global Sourcing i Vega IT Sourcing. Po završetku programa svi kandidati će biti testirani od strane ove dve kompanije i oni koji uspešno prođu test dobiće priliku da za zaposlenje. Sve obuke počinju krajem juna i realizovaće se u Zrenjaninu. Eventualni putni troškovi padaju na teret kandidata.
 
Detaljnije informacije o potrebnoj dokumentaciji, načinu prijave, kao i prijavni formular, mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji grada Zrenjaninu. Projekat "IT rešenje za zaposlenje" finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.
  • ex chapman

    15.06.2016 10:42
    Linux
    rebalo bi SVI da budu makar upoznati sa Linuxom
  • Zivan

    12.06.2016 17:53
    Pohvale Zrenjanincima, trebalo bi da i druge opsstine podsticcu obrazovanje za digitalno doba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".