Pastor: SNS, SPS i SVM koalicija u Skupštini Vojvodine

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kaže da će pokrajinsku vlast činiti SNS sa svojim koalicionim partnerima, SPS sa koalicionim partnerima i SVM.
Kako je rekao Pastor, ostale stranke su se izjasnile da žele da budu opozicija.
 
Pastor je rekao da je zaključak nakon obavljenih konsultacija sa predstavnicima svih poslaničkih grupa u skupštini da će pomenute stranke činiti vlast u Vojvodini. "Ono što je jako bitno je da su se sve poslaničke grupe odazvale pozivu na razgovor i da su razgovori bili korektni i usmereni na suštinu", rekao je Pastor.
 
On je kazao da očekuje da će na sednici skupštine, koju je zakazao za ponedeljak, 20. jun, biti završeno konstituisanje skupštinskih organa, a da će onda istog dana biti održana i druga sednica na kojoj će se izabrati predsednik pokrajinske vlade. "Očekujem da SNS do ponedeljka zvanično predloži svog kandidata za mandatara pokrajinske vlade, koga ću ja onda predložiti poslanicima", rekao je Pastor.
 
Naveo je i da na današnjim konsultacijama nije bilo reči o tome ko će voditi resore u pokrajinskoj vladi. Saradnja SNS i SPS na pokrajinskom nivou može biti pokazatelj da će se saradnja dve partije nastaviti i na republičkom nivou.
  • mrva

    19.06.2016 14:54
    SVM - kurva koja ide sa svakim. Samo da je vlast.
  • Johhy

    18.06.2016 12:59
    Eee zeleni.... Da nemate nabedjenu zutu Branu koja je preletac iz ds sada biste bili deo koalicije i u pok

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina