Zrenjanin: U srednjem Banatu 17.000 nezaposlenih

U Srednjebanatskom okrugu krajem juna bila je 17.231 nezaposlena osoba, od kojih su 8.480 žene, što je u poređenju sa brojem nezaposlenih krajem marta ove godine manje za 781, odnosno za 4,3 odsto, pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu.
Smanjenje broja nezaposlenih na kraju juna ove godine u odnosu na prethodni period zabeleženo je u Zrenjaninu za 6,1 odsto ili za 556 osoba, u opštini Nova Crnja za tri odsto ili za 52 osobe, Novom Bečeju za 11,4 odsto ili za 332 osobe i Sečnju za 1,1 odsto ili za 22 osobe, dok je u opštini Žitište povećan broj nezaposlenih za 8,1 odsto, odnosno za 181 osobu.
 
Iz Privredne komore Zrenjanina ukazali su da je zabrinjavajuća činjenica što se na evidenciji nezaposlenih nalazi 1.050 osoba sa visokom školskom spremom što, kako navode, u značajnoj meri odražava nizak nivo tehničko-tehnološkog razvoja privrede i nemogućnost angažovanja visokostručnog kadra.
 
Ukazuju i da se na evidenciji nezaposlenih nalazi 5.171 osoba starija od 50 godina sa vrlo malim ili skoro nikakvim mogućnostima za novo zapošljavanje, kao i na to da 2.239 osoba posao čeka od 5 do 10 godina, dok više od 10 godina na posao čeka 1.019 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.