Subotica: Izbeglice na Horgošu štrajkuju glađu, nekima pozlilo

Grupa od 130 migranta koja je sinoć stigla u blizinu graničnog prelaza Horgoš i dalje štrajkuje glađu, a nekima od njih je danas pozilo.

Kako javlja reporter N1 sa lica mesta, jednom migrantu je pozlilo i on je pao u nesvest.

Migranti tvrde da neće odustati od štrajka iako su lošeg fizičkog stanja. "Neka nas odnose odavde jednog po jednog mi se odavde ne pomeramo", kaže Raul iz Avganistana za N1.

Migranti su 500 metara od tranzitne zone na mađarskoj granici. Kako su najavili još sinoć, oni će do daljeg sedeti i piti samo vodu kako bi ukazali na položaj izbeglica u svetu.

Među migrantima koji su u blizini Horgoša ima i onih koji ne štrajkuju glađu a kako javlja ova televizija, i jednoj ženi iz te grupe je pozlilo.

  • @Predrasuda

    25.07.2016 20:43
    Milica i Lala mozda poznaju neke ljude (ili prosto gledaju oko sebe), koji nemaju sta da pojedu svakod dana u ovoj drzavi. Istoj toj koja izbeglicama (laznim ili pravim, svejedno) servira tople obroke, koje ovi sad odbijaju. Ne primecujes ironiju cele price?
  • Hogar

    25.07.2016 19:20
    Ali zaista
    ...slusaj ovo: "Neka nas odnose odavde jednog po jednog mi se odavde ne pomeramo" . Dakle problem je zapadna Evropa (ne zeli da ih primi), razlog je Madjarska (ne pusta ih da prodju) a napravili su problem - u Srbiji. Nisam rasista, saosecam sa tim ljudima, ali me zanima gde je tu logika.
  • Predrasuda

    25.07.2016 18:16
    najopasnija stvar
    Kada bi se Milica i Lala nasli u situaciji u kojoj se nalaze ovi nesrecni ljudi prestali bi da pisu rasisticke bljuvotine po internetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina