Sremska Mitrovica: "Mitros" počinje proizvodnju za tržište Rusije

U Industriji mesa "Mitros" u Sremskoj Mitrovici od ponedeljka, 5. septembra, počeće proizvodnja za tržište Rusije, a od polovine oktobra svinjsko meso će se proizvoditi i za područje Evropske unije, najavljeno je danas iz te kompanije.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je izrazio zadovoljstvo uspešnom proizvodnjom, ali i time što se preradjuje domaće svinjsko meso.

"Da bi 'Mitros' mogao da izvozi u Rusiju svinje moraju da budu iz Srbije", rekao je Nedimović.

Direktor "Mitrosa" Ramo Adrović naveo je da se trenutno preradjuje 800 svinja dnevno, kao i da će se kapaciteti povećavati s potrebama izvoza. Prema njegovim rečima, trenutno ima 116 zaposlenih, u ponedeljak će biti zaposleno dodatnih 40 ljudi, a do kraja septembra ukupno će biti 200 radnika.

Ta kompanija je u vlasništvu austrijskog "Girlingera" od januara 2015. godine.

  • panonius

    05.09.2016 16:46
    jadnik...
    Jojjjj , a šta će sad jadni matijević da radi sa presmrznutim polutkama od preko Okeana južnog . Ima tek sad nama da ga trpa. Živeli !!!! Njega niko ne vole - samo novci.
  • Zivan

    03.09.2016 18:07
    Jedino izvoz mozze pomoci revitalizaciju svinjogojstva u Srbiji i zato bi drzzava seljacima trebalo da pomogne time sto ce usvojiti evropski princip nevakcinisanja svinja protiv kuge.
  • VegaNS

    03.09.2016 17:58
    Skrivena istina o proizvodnji mesa http://youtu.be/C89ACdYmWac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina