Sremska Mitrovica: Otkriveni lažni "Star Wars" kamiončići

Carinici su, početkom oktobra, kontrolišući robu smeštenu u jedno javno carinsko skladište u Sremskoj Mitrovici, sprečili uvoz 4.320 igračaka poreklom iz Kine za koje postoji sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine, saopštila je Uprava carina.

Roba u skladištu bila je namenjena jednom uvozniku iz Sremske Mitrovice.

Tokom detaljnog pregleda otkriveno je 720 kamiončića sa oznakom "Star Wars" za koje se sumnja da su krivotvoreni. Zbog toga je carinski postupak prekinut, a igračke su privremeno zadržane.

Krivotvorena roba je ozbiljna pretnja, jer ne postoji prateća dokumentacija koja bi potvrdila ispravnost i kvalitet proizvoda, pa takva roba dovodi potrošača u zabludu da se radi o proizvodu koji je proveren i bezbedan za upotrebu, navedeno je u saopštenju.
 

  • Naprednjacki truper

    13.10.2016 11:28
    Zabranio Vejder. Znate to vam je onaj sto tesko dise na tv.
  • Boyka

    12.10.2016 09:47
    Opa
    Rešili nekog da upropaste pa mu blokirali robu !!!!
  • Aleksa

    11.10.2016 19:04
    Ja da se pitam nesto ....
    Pustao bih samo uvoz kineskih kopija , a ne da mi ovde deci prodaju original lego za 1300 din najmanja kutijica , a u proizvodnji kosta 150din, a u Nemackoj se prodaje za 7 evra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina