Pančevo: Republika da vrati Gradski stadion

Gradsko veće se saglasilo da Skupština Pančeva zatraži da se iz javne svojine Republike u javnu svojinu Pančeva bez naknade prenesu nepokretnosti koje čine celinu "Gradski stadion".

Reč je o prostoru od ukupno 3,49 hektara, na kojem ima i nešto izgrađenih objekata, koji je na istoj lokaciji kao prostor za sportske namene definisan 50-ih godina prošlog veka.

Da bi se prostor vratio u gradsku javnu svojinu bilo je neophodno da se FK "Dinamo" jednostrano odrekne prava korišćenja ovog prostora, što je i učinjeno 30. septembra javnobeležničkim zapisom.

Odluku o promeni vlasništva na kompleksom gradskog stadiona u Pančevu nadležna je da donese Vlada Srbije, prenosi 013.info.rs .

  • Zivan

    28.11.2016 16:40
    Potpuno je neshvatkljivo da su objekti posve lokalnog značaja uopšte i dospeli u vlasništvo centralne vlasti...
  • Mile

    28.11.2016 14:23
    Karađorđe, oceubica i bratoubica, doduše i "narodni vođa", treba da se vrati u svoj rodni kraj, a prostor stadiona Vojvodina treba da se vrato onom od koga je vanustavno oduzet.
  • ALUMNI

    28.11.2016 12:29
    A KARAĐORĐE
    kada će se vratiti vlasnicima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".