Protest i peticija jer ni posle 45 dana nije pronađena Barbara iz Sente

Ni posle 45 dana od od nestanka 15-godišnje devojčice Barbare Vitez iz Sente nema traga, jer njeno telo do sada nije pronađeno u reci Tisi.
Učenica prvog razreda Srednje ekonomsko-trgovinske škole iz Sente nestala je 25. novembra prošle godine, kada je prema tvrdnjama dvojice njenih drugara, pala u reku sa mosta.
 
Međutim, svi dosadašnji napori u potrazi za njenim telom do sada su ostali bezuspešni, a zbog zaleđene reke potragu su tokom prošle nedelje prekinuli članovi Spasilačkog tima "Tisa" iz Sente.
 
Otac tragično nestale devojčice Endre Vitez najavio je da će se 11. januara ispred Gradske kuće u Senti održati protestni skup na kome će se zatražiti od nadležnih organa puna i prava istina o nestanku ćerke Barbare. Na društvenim mrežama se potpisuje i peticija koja će biti prosleđena ministru policije Nebojši Stefanoviću, uz tvrdnje da je bilo propusta policije Sente i Kikinde u istrazi u o nestanku devojčice.
 
Otac nestale devojčice očekuje da će se protestu ispred Gradske kuće u Senti pridružiti rodbina, prijatelji i građani Sente koje je pogodila tragedija. On se ne miri sa zvaničnom verzijom događaja koji se desio na mostu na Tisi između Sente i Čoke.
 
On je ispričao da je 27. decembra u sedištu Policijske uprave Kikinda razgovarao sa jednim policijskim inspektorom. Njemu je rečeno da je njegova ćerka Barbara nestala u Tisi, onako kako su to dvojica dečaka ranije ispričala policiji, a nakon toga dečaci su bili podvrgnuti i poligrafskom ispitivanju. Otac nestale devojčice je inspektoru rekao da bi voleo da mu pokažu snimke sigurnosnih kamera na kojima se vide Barbara i dvojica dečaka koji su bili sa njom, ali da mu je rečeno da na tako nešto nema pravo.
 
Dodatnu sumnju u zvaničnu verziju događaja unelo je anonimno pismo koje su roditelji devojčice 13. decembra pronašli u poštanskom sandučetu. U tom pismu nepoznati autor je napisao da je Barbara navodno silovana i zadavljena. Otac devojčice kaže da mu je rečeno da je pismo lažno i da je delo bolesnog uma.
  • ĐURA

    11.01.2017 20:32
    PROTEST 11
    Dali neko zna štaje dogovoreno na Protestu danas u Senti,
    u vezi nestanka male Barbare!?Dali se prvi čovek Srpske Policije oglasio?
  • Majka

    09.01.2017 19:08
    nada?
    Lako je nama svima da komentarišemo,a ta majka?otac?pa njima još nije umrla nada da im je ćerka živa,pošto naši "nadležni"vole da se slikaju i pompezno da "reše"slučaj,pa hajde slikajte se snimajte samo olakšajte ove Isusove muke roditeljima,pomozite im!!!
  • Perica

    09.01.2017 16:08
    DA je DETE
    Politićara SNS,sjatilo bi se pola Beograda Policije !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.