Pančevo: Uklonjene svastike sa kuće porodice Klajn

Nacistički grafiti na kući porodice Klajn u Pančevu uklonjeni su danas.
Kuća bračnog para Klajn, Slavice i Ljubomira, koji su se prošle godine, nakon 19 godina života u Kanadi, vratili u Srbiju, u decembru je išarana kukastim krstovima. Uklanjanje grafita organizovali su članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji navode da je antifašizam jedna od temeljnih vrednosti na kojima opčiva moderan svet.
 
"Gradski oci vrlo često ističu kako je bogatsvo Pančeva u različitosti, multietničnosti i multikulturalnosti, ali je to samo deo svečanih govora, jer kad se desi nešto ovako, nema nigde nikoga. Grad nije preduzeo ništa, što je potpuno nedopustivo", navodi odbornik LSV-a Vladan Keljević.
 
Međutim, ova porodica trpi višemesečno maltretiranje komšija, koji im od samog njihovog povratka ukazuju na to da nisu poželjni. 
 
"Tokom noći 5. decembra na našoj se kući iscrtali kukaste krstove. Meni je to krajnje uznemirujuća poruka jer smo mi Klajn. Majka moga supruga je prvoborac, otac je bio u zarobljeništvu a familija je stradala samo zbog toga što su Jevreji", kazala je Slavica Klajn, prenosi portal "013info.rs".
 
Supružnici su se zbog problema obratili Jevrejskoj opštini, koja je zatražila pomoć od policije.
  • Autonomaš

    26.01.2017 22:38
    replika za "G"
    Hvala za komentar. Nema tu nikakvog etničkog čišćenja. Suštinska razlika je u tome što su jedni Srbi hteli Jogurt revoluciju, rat i pravljenje Velike Srbije i druga koji to nisu hteli ili u najmanju ruku nisu pojma imali kakav puč im se sprema u B. Palanci. Jedni Srbi bi da se Vojvodina odvoji od Balkana, a druga ne već da ostane pod tutorstvom Beograda. Za mene je Vojvodina, a za ove druge Severna Srbija. Biće zanimljivo kad Putin prizna Kosovo jer će oni tada ostati bez zlata vredne ratne pretnje i moraće da je naprave. Više im ne vredi da brane Srbe u Hrvatskoj jer su oni u svojoj državi, ne vrede više ni u Bosni da ih brane, a uskoro ni na Kosovu. Dakle, ostaje Voša. Što se dođoša tiče to će upravo biti prilika da se oni sami izjasne za koga su, za Vojvodinu ili nekog drugog.
  • Мунгос

    23.01.2017 10:53
    Својевремено је у Новом Саду оскрнављено римокатоличко гробље, Ненад Чанак и Андраш Агоштон су запенили против „фашиста“. Када је милиција открила да су то урадила нека бесна римокатоличка деца, међу њима је било и мађарских, нису се ти „антифшисти“ никоме извинили. Само су се ућутали.
  • G

    23.01.2017 08:21
    @autonomaš - da li je "šablon za započinjanje sukoba" pretnje etničkim čišćenjem Vojvodine od svih "nepravih Vojvođana", "dođoša" i neistomišljenika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina