Zrenjanin: Dupliran taksi start sa 20 na 40 dinara

Start taksimetra u Zrenjaninu počinje sa 40 dinara, umesto dosadašnjih 20 dinara, odlučilo je Gradsko veće.
"Danas" piše da kada odluku potvrdi lokalna skupština, građanima preostaje da se prebroje i vide koliko će ih na kraju koštati ova mera.
 
"Donošenju rešenja o usklađivanju ekonomski najniže cene prevoza pristupilo se na zahtev ovdašnjih taksi udruženja. Sagledavajući tržišne uslove i upoređujući cene u ostalim gradovima došlo se do zaključka da smo mi imali najniže cene, tako da smo izvršili izmene, pa smo start povisili sa 20 na 40 dinara. Vožnju po kilometar satu sa 40 na 45, a čekanje po času je ostalo 500 dinara, kao i cena za prtljag u iznosu od 20 dinara", obrazložio je redlog izvestilac o ovoj tački Milan Jovanov.
 
U gradskoj administraciji navode kažu da je odluka o ceni taksi usluga doneta na inicijativu samih taksista, jer je vršenjem kontrola otkriveno mnogo nepravilnosti, najviše zbog neplaćanja obaveza taksista.
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić naveo je da su oni morali da izađu u susret taksistima. "Zaista je početna cena bila ubedljivo najjeftinija, a bez obzira na tu početnu cenu, naši sugrađani nisu plaćali ispod sto dinara prevoza, neće ni sada. Verujem da će najviše vožnji biti od 100 do 130 ili 140 dinara, pa ćemo i dalje imati najniže cene. Pravimo red što se tiče taksi prevoza i javnog prevoza", poručio je on.
 
Zrenjanin ima nekoliko profesionalnih udruženja taksista i više stotina taksi vozila. Praktično svako ko je ostao bez posla, lako je mogao proteklih godina da stupi u ovu službu.
  • Alojz

    28.01.2017 21:29
    Taksi
    Ovo kao u najgore vreme EsKaJota - drzava se mesa u trziste i pravi plansku privredu.
  • Zozon ovdasnji

    27.01.2017 23:17
    Ali babe
    Vlast se pravi mutava i ne sprovodi Zakon koji ih tera da ogranice na optimalan broj, da izracunaju cenu i da kaznjavaju.
    Ovako, dobro Opstini, dobro divijim i neodgovornim, sto ni zdravstveno nemaju, a Drzavu cemo pitati di su novci.
    Problem je sto MMF nece vise da puni rupe.
    E... Mustre becke
  • Zivan

    27.01.2017 16:02
    Nekada je start taksija bi0 u nivou cene dve litre bezina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina