Zrenjanin: "Radijator" ide u stečaj u martu

Ročište na kom bi trebalo da se otvori stečajni postupak nad zrenjaninskim "Radijatorom" zakazano je za 8. mart u Privrednom sudu u Beogradu.
Naime, fabrika ne radi od Božića, jer im je isključena struja. Prema rečima predsednika sindikata ovog preduzeća Željka Šojića, sleduje im stečaj.
 
"Ne radimo ne zato što nemamo šta, nego nam je isključena struja. Vlasnik i direktor Nedeljko Grubeša želeo je da preko Unapred pripremljenog plana reogranizacije sa najvećim poveriocima dogovori dinamiku vraćanja dugova, taj plan nije usvojen, i sada, koliko smo mi obavešteni, sledi klasičan stečaj", kaže Šojić za portal "zrenjaninski.com".
 
Prema nekim informacijama, fabrika bi ipak trebalo da radi, ali u zakupu. Proizvodni radnici bi bili vraćeni na posao nekoliko dana nakon otvaranja stečaja. Administracija, po svemu sudeći, ne. U januaru je u fabrici bilo 350 radnika, a prethodnih meseci oko 500.
 
"Nadamo se da ćemo se vratiti na posao. Trenutno nam vlasnik duguje četiri plate, a tri godine i dva meseca nam nisu plaćeni doprinosi", zaključuje Šojić.
  • Beogradski pašaluk

    09.02.2017 09:26
    Beogrdski pašaluk
    Kako to da nikada beogradski pašaluk ne pomgne Zrenjaninskim fabrikama već samo po Srbiji.Bajatović napravi gubitne u Srbijagasu,ali mu Vučić uvek izadje u susret,a pogledaj Zrenjanin koji je imao najviše fabrka koje je napraila Marija Terezija kome sada pripada,hrvatima,a svaka vlast zaobilazi Zrenjanin.Najskuplje grejanje,najveći javašluk i to sve rešava Beogradski pašaluk sa stečajemi,ZAŠTO
  • Ljuto gvožđe

    09.02.2017 07:05
    Došli divlji isterali pitome.

    Odlična fabrika sa fleksibilnim proizvodnim programom, ali sa lošim i alavim gazdom.Rasterao održavanje zbog čega mu se 2 puta upalilo ulje ispod peći i došlo je do havarija, a kad dva puta glupo zapneš o istu ciglu 3. put ošineš o ledinu.Hipotekarni krediti za isisavanje para i muljaža sa polovnom opremom su samo još dodatna cigla.Nek vam je bog u pomoć, a ne 6 godina otplata dugova sa 1 godinom grace perioda.Sa takvim pristupom robu možete sutra da dobijete samo avansnim plaćanjem.
  • Zivan

    08.02.2017 15:06
    Šta se dogodili kada je ova, nekada odlična i na izvoz irjjentisana, fabrika totalno urušila...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.