Sremski Karlovci: Patrijaršiji na upravljanje i sportski tereni Dvorske bašte

Odbornici Skupštine opštine Sremski Karlovci jednoglasno su usvojili izmene Odluke o zaštiti spomenika prirode "Dvorska bašta", čime se Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve poverava upravljanje i nad parcelom 953 u Dvorskoj bašti, na kojoj se nalaze sportski tereni.
Kako se navodi u obrazloženju te odluke, Patrijaršiji je još 2009. godine vraćeno u postupku restitucije vlasništvo nad Dvorskom baštom, uključujući i parcelu sa sportskim terenima, i ona je opštinskom odlukom nešto kasnije proglašena za upravljača svih osim te parcele.
 
Kako piše "Dnevnik", patrijaršijski upravni odbor u decembru prošle godine predložio je opštini da se Patrijaršiji poveri upravljanje i nad tom parcelom, što je jučerašnjom odlukom i učinjeno. U obrazloženju odluke stoji i to da Patrijaršija predlaže zaključenje sporazuma kojim bi se uredio način korišćenja svih sportskih objekata u tom delu Dvorske bašte. 
 
Predlaže se da od dana zaključenja tog sporazuma, bez ikakve naknade, opština koristi objekte u narednih 25 godina, a da ih po isteku tog perioda preda u posed i svojinu Patrijaršiji.
 
Odgovarajući na prigovor iz redova opozicije, koja je podržala odluku, ali zamera to što nije navedeno kako će izgledati korišćenje sportskih objekata narednih četvrt veka, predsednik opštine Nenad Milenković je rekao da je pridržavajući se Zakona u postupku restitucije vraćena imovina onome kome pripada i da je u prethodnom periodu izdvajanje za decu i mlade u Karlovcima bilo 0,51 odsto.
 
"Lokalna samouprava sa SPC planira da u tih 25 godina unapredi rad Sportsko-rekreativnog centra u Dvorskoj bašti. Pod tim, pre svega, podrazumevam legalizaciju svih objekata u tom delu koji su sagrađeni bespravno. Lokalna samouprava i Sportski savez će se potruditi da deca i mladi imaju odgovarajuće uslove za bavljenje sportom i fizčkom kulturom", kazao je Milenković.
  • ser

    20.02.2017 12:07
    ajd sad
    Eee moj Tile , jedino ti priznajem što si crkvi vezo kesu a ne ko ovi danas , deru narod ko ovce.
  • hehe

    19.02.2017 11:51
    totalni neofeudalizam
  • Mile

    19.02.2017 10:27
    Tajkunizacija javnih dobara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.