Palić: Brana Crnčević dobio ulicu

Skupština Grada Subotice izglasala je danas da poznati književnik i aforističar Branislav Brana Crnčević dobije ulicu na Paliću.
Za odluku su glasali odbornici vladajuće Srpske napredne stranke, njihov koalicioni partner Savez vojvođanskih Mađara bio je uzdržan, a Demokratska stranka i Pokret za građansku Suboticu glasali su - protiv.
 
Usvajanje odluke obeležili su protivrečni stavovi vlasti i opozicije o društvenom angažmanu ovog stvaraoca tokom devedesetih.
 
Tako je Miroslav Milojević iz Pokreta za građansku Suboticu, pored nespornog publicističkog stvaralaštva, naveo da je Crnčević do kraja života ostao dosledan "izvornoj memorandumskoj ideji sa kojom je ustoličen Slobodan Milošević".
 
Odbornik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov rekao je da nacionalni savet ove nacionalne zajednice nije dao svoje pozitivno mišljenje, a kasnije je tokom rasprave rečeno da pozitivno mišljenje nisu dali ni u Nacionalnom savezu Mađara.
  • Mladen Mladenović

    01.03.2017 19:43
    Brana Crnčević kao "grešnik"?!
    A šta je greh gospodina Crnčevića te, "manjine" nisu za ovaj predlog? Da nije i on "ratni zločinac"? Ili mu je jedini greh što je Srbin a još veći što se toga nije stideo? Da je pljuvao po Srbiji i Srbima verovatno bi bio proglašen neverovatnim liberalom i intelektualcem?! Oni koji pamte malo duže, mogu da se sete sličnog problema, samo u Subotici sa Car Dušanom. Naime, pre desetak-petnaest godina ispred palate pravde trebao je da bude postavljen spomenik Caru Dušanu kao prvom zakonodavcu Srbije ali se od toga odustalo zato što bi bista Cara Dušana "nanela duševne patrnje poštenim poreskim obveznicima Subotice" a, i šire?! Kao što vidimo od Cara Dušana kao neprihvatljivog dodjosmo i do Brane Crnčevića?! Neki još uvek sanjanu avetinjsku i davno preminulu "K&K" monarhiju. Gde ćemo se zaustaviti?
  • dmesg

    01.03.2017 15:57
    Ako može jedan mafijaš da dobije ulicu u Novom Sadu i to po sred univerzitetskog kampusa, onda može svako i bilo gde.
  • CSM

    01.03.2017 13:11
    @Vovosadjan
    Klisa nije baš dobar primer. To bi mu bilo zgodnije za adresu boravišta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".