Pančevo: Voda u Ponjavici nije za kupanje

Kupališta na reci Tamiš, u Pančevu, Jabuci i Glogonju, na Dunavu kod Bele Stene i kod Ivanova mogu se koristiti za kupanje, kao i jezero u Kačarevu dok se kupališta na Ponjavici, kod Omoljice i Banatskog Brestovca ne mogu koristiti za kupanje.
Pančevo: Voda u Ponjavici nije za kupanje
Foto: 021.rs
To se navodi u izveštaju o kvalitetu površinskih voda Zavoda za javno zdravlje Pančeva, prenosi 013info.rs.
 
Voda u Tamišu kod Pančeva je II klase i ima dobar ekološki status, a u istu kategoriju spada i tamiška voda u Glogonju. Voda na Tamišu u Jabuci je IV klase, što se vodi kao "slab ekološki status". Kako je u izveštaju navedeno, ono što je problem na ovom kupalištu je količina rastvorenog kiseonika, ali po mišljenju doktora ne može da utiče na zdravlje ljudi.
 
Voda u Kačarevačkom jezeru je II klase i ima dobar ekološki status. Dunav kod Ivanova spada u V klasu, ali mišljenje doktora je da parametar koji je povišen, pH vrednost, ne može da utiče na zdravlje ljudi.
 
Dunav je kod Bele Stene III klase i ima umeren ekološki status.
 
Voda u Ponjavici kod Omoljce i Brestovca spada u V klasu i ne može da se koristi za kupanje i rekreaciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina