Držao nelegalno zmije otrovnice, ujela ga zvečarka

Zmija zvečarka ujela je u Kupinovu čoveka koji ju je nelegalno držao u kući sa još jednom otrovnicom, tarantulom i škorpijom.
Držao nelegalno zmije otrovnice, ujela ga zvečarka
Foto: Pixabay
Kako piše InfoNet Vojvodina, on je u kući živeo sa sedmogodišnjom ćerkom. Incident se dogodio u ponedeljak, a vlasnik zmije odmah je prevezen u Klinički centar Srbije i smešten je na Klinici za infektivne bolesti.
 
Njegovo zdravstveno stanje za sada je stabilno, ali još nije poznato kakve će posledice ujed zvečarke ostaviti na njegovo zdravlje. Najviše zabrinjava činjenica što u Srbiji ne postoji protivotrov za ujed ove zmije. 
 
Odmah su obaveštene policija i veterinarska inspekcija, a nadležni su obe zmije izneli iz kuće. Čovek koji je zmije držao duže vreme, kako prenosi InfoNet Vojvodina, nadležnima nije hteo da otkrije gde ih je i od koga kupio. 
 
Otkrio je jedino da je jedna zmija koštala oko stotinu evra. Upitan da li je kupio i protivotrov, rekao je da nije, jer nije imao 400 evra da plati. 
 
Zmije se sada nalaze u Beogradskom zoološkom vrtu i biće pronađeno trajno rešenje za njihov smeštaj.
  • @laki

    14.09.2018 16:35
    Jedino
    Jedino nephodno ovde je vasa edukacija, jer koliko vidim vi mislite da su ljudi pripitomili 16 zivotinja i na tome stali, dosao pera moler podvukao crtu rekao e sad je svima dosta, svi imaju po jednu zivotinju da se sa njom igraju. Gospodine laki molim vas da se ipak malo izvucete iz tog ormara u kom zivite, pre bih rekao da ste vi u staklenoj kutiji, mozda ja bas ne zelim da idem SVAKI DAN u zoo vrt da bih gledao tarantulu vec cu kupiti jednu za 400 dinara i biti srecniji nego vi sto ocigledno pratite ovu vest i cekate da odgovorim
  • Laki

    07.09.2018 18:44
    Neophodan odgovor
    Krenimo od toga da tarantulu možete svaki dan pogledati u zoološkom vrtu gde o njima brinu obučeni i stručni ljudi. Vaša potreba da je imate u staklenoj kutiji u vašem stanu ili kući, me nije posebno uverila da ste što bi se reklo u "vinklu". Ne znam zašto je zovete ljubimcem kada je u stvari zarobljenik nekakve tegle ili vaše želje da budete "drugačiji". Da im bacate miševe, zečeve, piliće pa i skakavce i da gledate kako ih dave i gutaju , to sam siguran da ima definiciju u medicini. Samo šesnaest životinjskih vrsta je čovek pripitomio. Sve ostalo su divlje životinje koje su zatočene kod neznalica, koji svako malo nastradaju kao ovaj gospodin iz Kupinova. Inače su žrtve, upravo te životinje koje su instinktivno reagovale kao divlje životinje a ne kao kućni ljubimci.
  • @laki

    07.09.2018 16:22
    Frustrirani uskoumni ljudi
    To je gospodine Laki, jer vi niste u stanju da shvatite da ja NE ZELIM komunikaciju sa mojom tarantulom vec ZELIM da ona bude to sto jeste, pauk u terarijumu koji zahteva nege isto kao i prosecna biljka u saksiji, JEDNOM NEDELJNO. Ne razumem vase potrebe da nekoga nazivate psihijatrsijskim slucajem jer voli neku drugu zivotinju osim MALTEZERA I DOMACE MACKE posto ocigledno ostali psi nisu po vasem UKUSU PROFINJENOM, ja NE MOGU da postanem meta mog ljubimac jer je moj ljubimac u terarijumu i on NE MOZE da otvori vrata shodno tome molim vas da sirite mrznju i neljubaznost negde drugde

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina