Sombor: Dobrovoljno davanje krvi samo u Crvenom krstu

Primena Zakona o transfuzijskoj delatnosti počela je 1. septembra, pa će građani koji žele da daju krv ubuduće to moći da učine isključivo u unapred određenim terminima organizovanih akcija dobrovoljnog davanja krvi, u prostorijama Crvenog krsta Sombor.
Sombor: Dobrovoljno davanje krvi samo u Crvenom krstu
Foto: Pixabay

Prema ovom zakonu, Služba za transfuziju krvi Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" u Somboru obavlja isključivo kliničku transfuziju za potrebe Opšte bolnice i ne bavi se dobrovoljnim davalaštvom krvi.

Crveni krst Sombor utvrdio je plan akcija dobrovoljnog davanja krvi do kraja godine.

Prema planu, prva organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi predviđena je za 14. septembar od 9 do 12 časova, a druga 28. septembra, u isto vreme. Naredne akcije biće organizovane 12. i 26. oktobra, obe od 9 do 12 časova. Građani će krv moći dobrovoljno dati i 9. i  21. novembra, a potom 7. i 21. decembra.

Sve akcije dobrovoljnog davanja krvi biće organizovane u prostorijama Crvenog krsta Sombor, Apatinski put 19.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina