Pančevo danas otvara novi zatvor

Novi Kazneno-popravni zavod u Pančevu za smeštaj 500 lica lišenih slobode, odnosno 300 osuđenika i 200 pritvorenika, biće otvoren danas.
Pančevo danas otvara novi zatvor
Foto: Pixabay
Novi pančevački zatvor otvoriće ministarka pravde Nela Kuburović, a otvaranju će prisustvovati i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević, guverner Razvojne banke Saveta Evrope Rolf Venzel, kao i zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Matea Norčić i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio.
 
KPZ u Pančevu je jedan od najmodernijih zatvora zatvorenog tipa u Srbiji, sa smeštajnim kapacitetom za 500 lica lišenih slobode.
 
Građen je dve godine, u skladu sa standardima evropskih zatvorskih pravila i može da se poredi s najsavremenijim zatvorima Evropske unije, kažu u Ministarstvu pravde.
 
Projekat je finansirala najvećim delom Razvojna banka Saveta Evrope, uz kofinansiranje Republike Srbije.
 
Ovaj Kazneno-popravni zavod sastoji se od 10 zgrada - dve za smeštaj osuđenika, kuhinje, upravne zgrade, prijavnice, zgrade za posete i tehničkih prostorija, a prostire se na površini od 24.000 kvadrata.
 
Ceo kompleks je pokriven sa više stotina kamera za nadzor.
 
Zatvor je opremljen nametanjem koji prave "stanari" zatvora u Požarevcu - Zabeli, Sremskoj Mitrovici, Valjevu i Nišu (kreveti, dušeci, stolovi, stolice...), a koji su prethodno prošli stručnu obuku za rad metalskim i drvnim pogonima u pomenutim zatvorima.
  • Nemanja

    02.10.2018 10:43
    Drugog dana
    @White Power
    Nije malo. Dan koji cekamo je kada ce nam trebati bageri i buldozeri a ne zatvori.
  • Ns 49

    01.10.2018 11:01
    Izgleda da je tamo baš lepo. 'ajmo malo da tamo budemo.
  • White Power

    01.10.2018 10:52
    Jednog dana
    Malo je.
    Kada ovde jednog dana najzad krene "sve po redu", trebaće kapaciteti sa barem 3 nule.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina