Čanak ponovo izabran za predsednika LSV: Vojvodina je poslednji ratni plen

Nenad Čanak ponovo je izabran za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, odlučeno je na 12. izbornom kongresu ove partije.
Čanak ponovo izabran za predsednika LSV: Vojvodina je poslednji ratni plen
Foto: 021.rs
U trci za predsednika LSV bili su još i Branislav Bogaroški, Bojan Kostreš i Dejan Čapo. Na kongresu su izglasani i novi članovi Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine: Dragan Andrić, Milivoj Bešlin, Branislav Bogaroški, Dušan Jakovljev, Zdenko Kolar, Robert Kolar, Bojan Kostreš, Sandra Ristić, Nenad Čanak, Dejan Čapo i Saša Šućurović.
 
Čanak je nakon nove pobede na unutarstranačkim izborima rekao da se nijedan datum iz istorije Vojvodine ne slavi, osim onog iz 1918. godine, kada se Vojvodina priključila Srbiji. On smatra da je "Vojvodina poslednji ratni plen koji je Srbija uspela da zadrži".
 
"Iz tog čeličnog zagrljaja se neće lako izvući. Zato što nas i doživljavaju kao plen, a mi to nismo. Mi smo ljudi i hoćemo da nas tako tretiraju. Naš glas vredi isto koliko i glas juga. I ne može samo to što ne živimo u Beograd da bude razlog da naše reči se ne čuju, da se naši zahtevi ne poštuju i da se kaže pa šta hoćete, preglasali smo vas. Ima stvari o kojima se ne glasa. Vojvodina je jedna od tih stvari. Ne može se nasilno ukinuti istorijska autonomija Vojvodine koja je 30 godina starija od državnosti Republike Srbije. Srbija jeste naša država, ali ne sme biti naša tamnica", naveo je Čanak.
 
Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš rekao je da je vojvođanska autonomija nešto za šta će se LSV "boriti i zboriti i da će to uraditi u skladu sa Ustavom, zakonima i uz pomoć svih prijatelja, kako iz Evrope, tako i onih u Srbiji i Vojvodini".
  • Smrdija

    09.10.2018 12:17
    Jedino mesto na planeti gde istroseni politicari ostaju na funkcijama do smrti.
  • dijasporac

    09.10.2018 08:45
    Kad je Canak vec bio 5 godina predsednik ligasa moj sin nije bio rodjen, moj sin ove godine zavrsava fakultet a Canak je i dalje predsednik ligasima. Pametnom dosta.
  • ex Pezos

    09.10.2018 07:20
    I posle Tita , Tito
    Posle smrti Tita uvedeno je predsednistvo koje je vodilo drzavu.
    Ovi , svi do jednog , pljuju po Titu a svi su prvo preuzeli tu "sposobnost"da budu "vecni i veciti" , bar u partiji ili stranci kojom vladaju.
    Najdalje je otisao deda Jova iz PUPSA ,koji je na samrti stranku "ostavio" sinu.
    Nece on biti jedini , bice toga jos , jer se "mladi lavovi "uvode u politiku i pripremaju za stranacke naslednike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina