Ada: Počela da radi nova crpna stanica

Crpna stanica "Kaloča" u Adi, koja je deo prve faze realizacije projekata iz Abu Dabi fonda vrednih ukupno 13 miliona evra, danas je počela da radi.
"Vode Vojvodine" su u prethodnih godinu dana realizovale 11 projekata iz prve faze Abu Dabi fonda, što će omogućiti navodnjavanje novih 37 hiljada hektara obradivog zemljišta u Vojvodini.
 
"Cilj je da se na ovaj način podignu svi tehnički kapaciteti i mogućnosti za unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz izgradnju novih zalivnih sistema", kazao je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević
 
On je još dodao da je aplicirano za 18 novih projekata vrednih 50,5 miliona evra, u okviru druge faze Adu Dabi fonda. Time će biti omogućeno navodnjavanje 70 hiljada hektara oranica u Vojvodini. 
 
Direktor JVP "Vode Vojvodine" Slavko Vrndžić rekao je da na prostoru gde se nalazi objekat "Kaloča" postoji potencijal za navodnjavanje između osam i 10 hiljada hektara oranica, te da se u sledećoj fazi poljoprivredna dobra moraju infrastrukturno opremiti da koriste vodu iz crpnih stanica. 
  • penzioner

    05.11.2018 20:39
    vv
    Vodoprivreda ide u sunovrat a vode je nestrucni kadrovi,postavljeni sto politicki sto po kojekakvim linijama.Samo bahato i bezobrazno.Sram vas bilo!
  • Dane

    05.11.2018 14:57
    bilo bi bolje
    Bilo bi bolje da se neko pozabavi bahatos Slavka Vrndzica koje svakodnevno ispoljava u Vodama Vojvodine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina