Batez: Baza rvanja je u Vojvodini

Rvanje je sport čija je baza u Vojvodini, gde su najbolji rvački klubovi, rekao je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, na prijemu za predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića i rvače Davora Štefaneka i Viktora Nemeša, koji se sa nedavnog završenog Svetskog prvenstva u Budimpešti vratili sa srebrnom i bronzanom medaljom.
Batez je naglasio da su Štefanek, Nemeš i Mihail Kadžaja u Budimpešti ostvarili izuzetan uspeh, jer su posle više od tri decenije u Srbiju doneli tri medalje sa svetskog prvenstva. Dodao je da su svi rvači reprezentativci članovi klubova u Vojvodini.
 
Izrazio je zadovoljstvo što jedan težak olimpijski sport, kakvo je rvanje, u kontinuitetu ima vrhunske rezultate.
 
- Sada smo na polovini olimpijskog ciklusa, a imajući u vidu rezultate koje naši rvači postižu, s pravom možemo da očekujemo medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju - rekao je Batez. Prema njegovim rečima, u razgovoru sa predsednikom Rvačkog saveza Srbije izložena je ideja da se, nakon prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva za seniore, u Novi Sad dovede još jedno veliko takmičenje.
 
Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković naglasio je da su tri medalje sa Svetskog prvenstva u Budimpešti istorijski uspeh sa srpsko rvanje. On je dodao da Srbija ekipno deli četvrto i peto mesto sa Azerbejdžanom, čime je obezbedila učešće na svetskom takmičenju sledeće godine.
Olimpijski šampion Davor Štefanek je svoju prvu medalju na velikim takmičenjima osvojio još 2004. godine. Srebro u Budimpešti, u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimskim stilom, deveta je medalja koju je osvojio na svetskim i evropskim šampionatima i Olimpijskim igrama.
 
- Osvojena medalja u Budimpešti pokazala je da sam još u svetskom vrhu i dobar je znak za Tokio, gde očekujem i desetu medalju u karijeri - kazao je Štefanek.
 
Viktor Nemeš je naveo da mu je cilj da sledeće godine na svetskom prvenstvu uzme normu za Olimpijske igre, a pre toga da, nakon tri srebrne, osvoji zlato na Evropskom prvenstvu.
  • SUMP

    08.11.2018 11:34
    Bravo za rvace, samo tako nastavit. Vi ste za ponos, mladi treba da se ugledaju na vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina