Zrenjanin: Građani ocenjivali rad preduzeća, prosečna ocena 2,4

Gradska toplana najslabije je ocenjeno komunalno preduzeće u anketi koju je sprovela Građanska inicijativa "Zajedno za vodu".
Zrenjanin: Građani ocenjivali rad preduzeća, prosečna ocena 2,4
Foto: 021.rs
Zrenjaninci su jedinicu dali ovoj firmi zbog usluge, cene i uslova da se isključe sa toplovodne mreže, naveo je na zajedničkoj konferenciji članova inicijative njen predstavnik Dušan Kokot. Prema njegovim rečima, anketirano je 1.247 građana direktno na ulici, trgovima i u onlajn anketi, a uzorak je bio stratifikovan.
 
"Većina građana smatra da je najveći komunalni problem u Zrenjaninu nedostatak ispravne pijaće vode, na drugom mestu je grejanje, a kafilerija na trećem. Ispitivanje koliko su korisnici zadovoljni komunalnim uslugama obaveza je lokalne vlasti po Zakonu o lokalnoj samoupravi, a ona to nikad nije učinila", rekao je Kokot. 
 
Prema njegovim rečima, pošto vlast ne želi da čuje glas građana, udruženja i političke stranke okupljene oko inicijative "Zajedno za vodu" sprovele su anketu od 26. septembra do 4. novembra i odlučile da izađu sa rezultatima.
 
"Ako je 2,4 najbolja ocena koju jedno preduzeće može da dobije u Zrenjaninu, onda je to jasan signal kakve su usluge. Javna preduzeća u suštini ne brinu o građanima i zato želimo da pokažemo građanima da postoji alternativa i izbor", naveo je Kokot.
 
Prema anketi, JP "Gradska toplana" dobila je jedinicu, i to je jedino preduzeće sa kojim građani ne žele da potpišu ugovor. JP "Vodovod" je dobilo ocenu 1,4, a JP "Pijace i parkinzi" 2, JP "Čistoća i zelenilo" 2,4 a JP "Urbanizam" ocenu 2,5. 
 
Inicijativu "Zajedno za vodu" predstavljaju Centar za zaštitu potrošača "Begej", UG "Naš grad, naša stvar", DS, Pokret DJB, LSV, DSS, SDS, Vojvođanska partija i Zelena stranka.
  • niko

    09.11.2018 14:33
    za
    Odlična inicijativa. Trebalo bi sprovesti u svim gradovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.