Bečej: Meštani glasaju kako će biti iskorišćen deo budžeta opštine

Građani opštine Bečej danas, 11. novembra glasaju o tome na koji način žele da se potroši 100 miliona dinara iz budžeta za 2019. godinu.
Glasanje u svih osam mesnih zajednica u opštini Bečej (tri su u Bečeju, ostale u selima – Bačko Petrovo Selo, Bačko Gradište, Radičević, Mileševo i Poljanica) biće organizovano danas, od 8 do 16 časova, dok građani oba dana vikenda mogu da glasaju preko interneta, tačnije na sajtu Bečejskog udruženja mladih.
 
Na glasačkim listićima, za svaku mesnu zajednicu posebno, nalaze se predlozi građana koji su prikupljani u oktobru ove godine. Najaktivnije mesne zajednice, odnosno predlozi koji dobiju najviše glasova biće i najviše finansirani.
 
Radi se o akciji "Budžet po meri građana – I ti se pitaš", koju drugu godinu za redom sprovodi Bečejsko udruženje mladih, u saradnji sa opštinom Bečej i Kancelarijom za mlade.
 
Cilj ove akcije je veće uključivanje građana u donošenje odluka, informisanje građana o budžetskom procesu, ali i povećanje transparentnosti rada lokalne samouprave. 
  • Napoleon

    11.11.2018 08:10
    Lepa vest, tako se to radi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina