Vladimirovac: Rekonstruiše se škola od azbesta

Mnoge osnovne škole i domovi zdravlja u Alibunaru izgađeni su od azbestnog materijala, a nedavno je počela rekonstrukcija tih objekata.
Prvo je počela obnova Osnovne škole "Prvi maj" u Vladimirovcu, koju pohađa 340 đaka, jer je ona najveća u opštini. Azbestne ploče se skidaju i odnose ovlašćenoj firmi za upravljanje opasnim otpadom. Postaviće se novi zidovi, a uradiće se i sve što je do sad nedostajalo da ovo bude funkcionalna i bezbedna škola.
 
"Radi se totalna rekonstrukcija gde će od postojećeg objekta ostati samo temelj i čelična rešetkasta konstrukcija, a sve ostalo će biti novo", objašnjava za RTS načelnik Odeljenja za urbanizam Alibunar Dejan Starčević
 
Bilo bi dobro da je obnova škole započeta za vreme letnjeg raspusta, jer će - dok traju radovi - đaci nižih razreda ići u seosku školu u naselju Kolonija, a za učenike od petog razreda obezbeđen je prevoz do ekonomske škole u Alibunaru.
 
"Nije moglo ranije, jer su morale da se poštuju određene zakonske procedure i određeni period je morao da prođe, tako da nismo mogli drugačije", ističe predsednik Opštine Alibunar Dušan Dakić
 
Sve bi trebalo da bude gotovo do aprila ili maja sledeće godine, u zavisnosti od vremenskih uslova.
 
U rekonstrukciju je uložen 341 milion dinara, a novac je obezbedila republička Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.