LSV: Stadioni u Beogradu veći prioritet od puteva u Vojvodini

Ni u 2019. godini neće započeti izgradnja Fruškogorskog koridora, iako su predstavnici vlasti još 2017. godine najavljivali završenu eksproprijaciju i projektnu dokumentaciju za ovaj projekat, tvrdi Liga socijaldemokrata Vojvodine.
LSV: Stadioni u Beogradu veći prioritet od puteva u Vojvodini
Foto: 021.rs
U LSV smatraju da je nedopustivo smanjenje od 20 odsto sredstava za saobraćajnicu Ib reda "Novi Sad – Ruma", za koje je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture budžetom opredelilo oko 340.000 evra. 
 
"Ovim postupkom opredeljena su samo sredstva za izradu dela projektno - tehničke dokumentacije, dok na nastavak izgradnje predmetne deonice tek treba svoj red da sačekaju: završetak projektno - tehničke dokumentacije, definisanje investicione vrednosti izgradnje deonice, rešavanje imovinskih odnosa, kao i izrada geološko-istražnih radova. Sve ukazuje na to da se ponovo obmanjuju građani i građanke Vojvodine i opštine Irig, budući da je ovo put kojim dnevno prođe 12.000 vozila, isti put koji povezuje, preko Šapca i Loznice, Republiku Srbiju sa susednom Federacijom BiH. Poređenja radi, najavljena je izgradnja nacionalnog stadiona u Beogradu, procenjene vrednosti oko 250.000 evra - što ukazuje da su stadioni u glavnom gradu veći prioritet od puteva u Vojvodini", poručuju u LSV.
 
Ni ostala putna mreža u Vojvodini, koja pripada kategorijama nižeg reda, u ovom budžetu ne postoji, što ukazuje da će se ionako loše stanje puteva dodatno pogoršati, zaključuje LSV, opozicija u Skupštini APV.
  • N.Sad

    09.12.2018 14:38
    Не волим Вучића, сувише се експонира у медијима али ,,Он" је урадио више путева за годину дана него што би Чанак урадио за 50 година.Разлог једноставан, Чанак ништа не ради без 50:50%.
  • fk

    09.12.2018 13:39
    OJSA
    Ma ne busite nam nasu svetu Frusku goru na kojoj sam odrastao.Nek buse Avalu i tri pu ako treba!
  • Smith

    09.12.2018 12:47
    LSV
    Na sledecim demonstracijama opozicije u NS, nadam se da ce povorka proci i Trgom mladenaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina