Bački Petrovac: Sudski izvršitelj zadržao za sebe 85.700 dinara

Sudski izvršitelj u Bačkom Petrovcu osumnjičen je za prevaru.
Bački Petrovac: Sudski izvršitelj zadržao za sebe 85.700 dinara
Foto: 021.rs
Osumnjičeni se tereti da je kao sudski izvršitelj u Sudskoj jedinici u Bačkom Petrovcu naplatio od dužnika u dva izvršna postupka iznos od 85.700 dinara, koji nije uplatio na račune izvršnih poverilaca, već ga je zadržao za sebe.
 
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, podneli su krivičnu prijavu protiv sudskog izvršitelja zbog  sumnje da je počinio krivično delo pronevera. 
  • Dada

    13.12.2018 16:42
    Čitamo li isto
    Sudski izvršitelj je neko ko je zaposlen u sudu. Ovde nije reč o javnom izvršitelju.
  • bibi

    13.12.2018 12:26
    odgovor nekom iz mase
    Poštovani, nisam ni bahata ni lakomislena niti krivim druge za svoje greške. Moje greške nema ako sam uplatila u celosti dugovani iznos. Dug je iz 2011.te nisam ni pretpostavila niti bi bilo kome normalnom palo na pamet da u pravnoj državi neko traži da platite dug koji ste već platili. Smatram da nije moja greška što nisam čuvala 7 godina uplatnice, možda samo nepažnja i verovanje u pravni sistem. Ako ste pročitali ceo moj komentar videćete da je ne kukam nad svojom sudbinom nego smatram da su izvršiteljima data velika prava te da mnogi od njih zlouptrebljavajui Zakon i prava. Isto tako smatram da se pod hitno mora Zakon o izvršiteljima promeniti jer su nagrade nenormalno visoke i njihove naknade i *ubijaju* i ovako osiromašen narod. Npr. Naknada izvršitelja da pronađe gde radite /angaožavanje od 5 - 6 min/ je 7.800,00 dinara.
  • AlexB

    13.12.2018 08:57
    @neko iz mase
    Da li si cuo za ns izvrsitelja curkovica, isto je uradio, i svi kojima je uzeo pare su ponovo tuzeni, sa ili bez priznanica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".