Zrenjanin: U gradsku mrežu puštena voda iz novog postrojenja

Voda iz novog postrojenja za prečišćavanje puštena je u gradsku vodovodnu mrežu u Zrenjaninu, gde je upotreba vode za piće zabranjena više od 14 godina, saopštila je gradska uprava Zrenjanina.
Zrenjanin: U gradsku mrežu puštena voda iz novog postrojenja
Foto: Pixabay
Iako će doći do vidljivog poboljšanja kvaliteta vode, odluka iz 2004. godine o zabrani upotrebe vode iz gradske vodovodne mreže za piće i dalje je na snazi i biće sve dok je ne ukinu nadležne institucije, navodi se u saopštenju. 
 
Voda iz novog postrojenja za prečišćavane puštena je posle testiranja opreme i pripreme za početak probnog rada postrojenja. Taj potez usledio je nakon što je JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin konzorcijumu investitora izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode odobrila da prečišćenu vodu pušta u mrežu. 
 
U toku testiranja opreme celokupno vodosnabdevanje grada ići će preko postrojenja za prečišćavanje vode, uz stalnu kontrolu kvaliteta vode koju će obavljati investitor, JKP "Vodovod i kanalizacija" i ovlašćene laboratorije. O momentu završetka testiranja opreme i započinjanju probnog rada postrojenja javnost će blagovremeno biti obaveštena.
 
Upotreba vode za piće iz gradskog vodovoda zabranjena je 2004. godine zbog nedozvoljene koncentracije arsena u njoj, a od tada je bilo nekoliko bezuspešnih pokušaja da se problem reši.
  • Mislilac

    23.12.2018 14:51
    Manje gužve
    Sad će se smanjiti gužve kod česme u Vinogradskoj ulici u Sremskim Karlovcima!
  • alal vera

    21.12.2018 15:34
    IZMENIŠ ZAKON i PARE LEGNU
    Voda Poteće!
    Jedino,Ne znamo?Jel Vodovod Privatan ili Gradski?

    #I sa novom fabrikom vode investitora Zilio d.o.o. Beograd bilo je mnogo administrativnih problema i odlaganja, jer privatne firme do sada nisu mogle da se bave preradom vode. Najavljivane su i tužbe, ali problem je sada rešen izmenom Zakona o komunalnim delatnostima.

    "Zahvaljujući premijerki, Ani Brnabić i njenom kabinetu, koji su preuzeli stvar u svoje ruke, građani će od sada imati vodu koja ispunjava sve standarde", kaže Janjić.

    Cena vode još nije utvrđena, ali gradonačelnik tvrdi da neće biti skuplja nego u ostalim gradovima, a sigurno manja nego u Beogradu ili Novom Sadu i podseća na to da je gotovo 100 hiljada građana Zrenjanina sa okolnim naseljima držalo neslavni rekord u Srbiji po kupovini flaširane vode. #
  • micko

    20.12.2018 22:01
    probna voda
    ali to je samo probna voda
    bice jednog dana mozda i prava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".