Zemljotres kod Vršca, osetio se i u Beogradu i Novom Sadu

Zemljotres magnitude četiri jedinice Rihterove skale registrovan je jutros u 7:33 časa u regionu Vršca, a potresi su se osetili čak do Beograda i Novog Sada.
"Niko za sada nije prijavio nikakvu štetu, ali su se potresi osetili na višim spratovima zgrada u Beogradu i Novom Sadu", kažu za "Blic" u Republičkom seizmološkom zavodu.
 
Tlo se zatreslo i na teritoriji Bugarske, a epicentar je bio 14 kilometara od mesta Lokve kod Alibunara.
 
Intenzitet zemljotresa u epicentru procenjen je na šest stepeni Merkalijeve skale.
 
Ovaj zemljotres pripada grupi zemljotresa umerenog inteziteta koji mogu izazvati mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.
 
Podsećamo da je zemljotres koji je 2010. godine razorio Kraljevo, kada je pola grada porušeno, bio jačine sedam stepeni Rihterove skale.
  • BTW

    23.12.2018 23:10
    " ... Podsećamo da je zemljotres koji je 2010. godine razorio Kraljevo, kada je pola grada porušeno, bio jačine sedam stepeni Rihterove skale. "
    1. Zemljotres u Kraljevu 2010. je bio 5,3-5,4 stepena Rihterove skale . a ne 7 !
    2. Da ste bili u Kraljevu videli bi ste da nije ni blizu pola grada bilo razrušeno !
  • petar kovač

    23.12.2018 20:18
    sinsinakel@gemail. com
    Bušu, bušu braća Rusi, bušu oni za svoju dušu, a što će Vojvodinu da nam urušu na čiju će to dušu., taman kao ni za pružni prelz kod Niša, a kad se desi, onda svi ko psi besni,. Zvonilo se od grada do grada na sva vrata do Beograda, pisala naftna raja, al nehaje ni bivša ni sadšnja vlada, badava je ćoravom pokazivat a gluvom pričat. Al jednog dana kad se desi, opet će psi biti besni, al samo da se ne desi. VOJVODINO OTREZNI SE, OVO JE NAJAVA, OPOMENA ZEMLJINE UTROBE, S PRIRODOM SE NIJE IGRATI ĆORE!!!!!!
  • Podbarac

    23.12.2018 19:49
    Ispravka - Ipak zemljotresi
    Tlo je zapravo počelo da osetnije podrhtava oko 2 sata popodne u subotu u okolini Vršca, da bi kulminiralo jutros u pola sedam u okolini Alibunara, sa naknadnim udarima tokom jutra.

    Mada ostaje taj zanimljiv izveštaj o eksploziji - pitanje je da li se čula samo tutnjava ili i reski zvuk eksplozije? Ako je ovo drugo, moguće je da je došlo i do manjeg oslobađanja gasa i eksplozije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.