Zrenjanin: Mnogi oronuli objekti u gradu izgledaće lepše u budućnosti

Skupština grada Zrenjanina je na poslednjem zasedanju usvojila odluku o obaveznom tekućem i investicionom održavanju zgrada.

Kada počne puna primena ove gradske odluke, mnogi oronuli objekti u gradu izgledaće lepše u budućnosti.

"Suština odluke koja se zove utvrđivanje zona i blokova u kojima su obavezni tekuće i investiciono održavanje upravo je prvi korak u rešavanju problema sa zgradama koje zbog neodržavanja predstavljaju opasnost po bezbednost ljudi. Da se ne govori o estetskoj komponenti", kaže za portal zrenjaninski.com Milan Jovanov, načelnik inspekcijskih službi u Gradskoj upravi.

"Po ovoj odluci, za koju bih rekao da je krovna, jer će iz nje proisteći dodatni pravilnici, kada se dogodi neki problem, inspekcija nalaže vlasnicima, odnosno skupštini stambene zajednice i upravniku zgrade da problem reši u narednih 48 sati. Ako se to ne dogodi, grad interveniše, a račun se ispostavlja vlasnicima. Kako će se odluka primenjivati razrađivaće se narednih meseci, ali je jako važno da ona postoji. Ova odluka je među prvim ovakvim u Vojvodini", ističe Jovanov.

Ovom odlukom, grad je podeljen u zone i blokove. Najuži centar grada spada u "ekstra zonu". Najveći broj ulica raspoređen je u još četiri zone. Za sve ove zone važe i posebna pravila. Na primer, u ekstra zoni klima uređaj neće moći da bude postavljen na uličnoj delu fasade.

Odlukom se ostavlja mogućnost da grad sufinansira obnovu fasada. Za to je potrebno opredeliti sredstva u budžetu, ali samom odlukom je određeno sa kolikim procentom u kojoj zoni grad može učestvovati.
 

  • Joca

    25.12.2018 14:15
    Lazi
    Sa ovim iskazom da ce sve biti lepse to su ciste lazi isto ko i sa zaobilaznicom i cistom vodom zato treba smeniti tog iz kleka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.