I u Bačkoj Palanci postavljen spomenik kralju Petru

Nakon Novog Sada i u Bačkoj Palanci postavljen je spomenik kralju Petru Prvom.
Otkrili su ga predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
- Kralj Petar Prvi je uvek bio prvi kada je bilo teško i prošao je sa srpskim narodom albansku golgotu. Milion i 200 hiljada Srba je poginulo u Prvom svetskom ratu i naša deca treba da znaju o podvizima oslobodilačke srpske vojske. Ovaj spomenik simbolizuje mnogo više od spomenika jednom vladaru. Neka nam bude svetionik i znak kuda i kako dalje da se krećemo i podsetnik da treba da budemo ponosni na našu slavnu i časnu istoriju, na naše solunske dobrovoljce i na mudrost naših predaka koji su doneli odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji - rekao je Vučević.
 
Inicijativu za podizanje spomenika podneli su prof. dr Svetozar Boškov i dr Predrag Vajagić. 
 
Spomenik je visok oko 4,5 metara i postavljen je ispred zgrade opštine Bačka Palanka. Delo je vajara Đorđa Lazića Ćapše iz Sremskih Karlovaca.
  • @Nemanja

    11.01.2019 12:05
    Neće mi biti teško ni vama da ponovim po ko zna koji put jer vam u tvrdu, glupu glavu ništa ne ulazi, da je krajnje tragično i tužno koliko ste nesposobni te je ovo sve što vaš "intelekt" ume da stvori i potom biva prinuđen da iznova ponavlja jedno isto, "uvredu" koja je razumljiva samo vama. Veoma žalim što delimo istu državu.
  • Nemanja

    07.01.2019 20:18
    Auuu, Polis popio sve lekove na odeljenju pa se sad svađa sam sa sobom.
  • @@PV

    07.01.2019 19:27
    Tragično je da ste toliko glupi da svakim svojim novim, očajničkim komentarom sami, svojom voljom i bez fizičke prisile potvrđujete šta sam prethodno napisao. Iako je razumljivo da sebe ne možete videti sa strane, čvrst znak teškog mentalnog poremećaja je kada nakon celog tovara bezočnih laži koje ste istresli u svojim lažljivim komentarima imate toliko obraza i ni najmanje stida niti samokontrole da za to optužite drugog. Vi ste u potpunosti izgubili vezu sa stvarnošću, toliko ste ogrezli u sopstvenim lažima da više ne umete razlikovati šta ste izmislili a šta niste, utonuli ste u duboku psihozu i izgubili sposobnost razlikovanja imaginarnog sveta koji ste konstruisali od pravog, zato se i osećate ovako ugroženi od svakoga ko vaš lažni svet uzdrma i odbije da ustukne pred vašim bezumnim lajanjem kojim ste pogrešno naučili kompenzovati svoje nedostatke. Neće mi biti teško da vam i šesti put preporučim da uzmete uput za psihijatriju i lečite se, vaše stanje će se prolaskom vremena a bez lečenja samo pogoršavati, a iako nisam zabrinut za sudbinu jednog lažljivog, šovinističkog ološa, jesam za sudbinu građana koji nemaju izbor te moraju da vas trpe odnosno stupaju sa vama u kontakt ne znajući da bivaju suočeni sa psihopatom. Molim vas, načinite prvi korak i zatražite mišljenje stručnjaka, sasvim dovoljno će biti da njemu ili njoj za početak date na uvid sve što ste ovde napisali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.