Bečej: Dva miliona dinara plaćeno mimo zakona za razne komisije

Državna revizorska institucija (DRI) je utvrdila da je opština Bečej u 2017. godini za naknadu članovima komisija i radnih tela bez pravnog osnova isplatila čak 1.978.000 dinara.
Bečej: Dva miliona dinara plaćeno mimo zakona za razne komisije
Foto: 021.rs
Iz opštine Bečej tvrde da su te komisije zatečene još iz vremena prethodnih struktura vlasti i da su isplaćivane samo komisije koje su radile van radnog vremena na osnovu ranijih tumačenja nadležnih organa, kao i da su nakon ukazivanja Državne revizorske institucije 26. decembra sporne naknade i ukinute.
 
Revizori su opštini Bečej, između ostalog, zamerili da su pojedini zaposleni dobajali dodatan novac za članstvo u raznim komisijama, što je, kako su napisali u izveštaju, suprotno zakonima.
 
Revizijom je utvrđeno da je iz budžeta opštine u 2017. godine isplaćeno 335.443 dinara po osnovu naknade članovima Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća, što nije u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima i Zakonom o budžetskom sistemu.
 
Iz budžeta opštine je u 2017. godini isplaćen i 390.821 dinar za naknadu članovima još nekoliko komisija - Кomisije za raspolaganje stvarima u javnoj svojini (120.253 dinara), Кomisije za davanje u zakup građevinskog zemljišta (147.151 dinar), Komisije za davanje u zakup poslovnog prostora (80.696 dinara) i Komisije za izdavanje u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta (42.721 dinar), što takođe nije u skladu sa zakonom.
 
Takođe je isplaćeno: članovima Кomisije za izradu godišnjeg programa zaštite poljoprivrednog zemljišta (250.000 dinara), Komisije za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta (322.784 dinara) i Кomisije za davanje mišljenja na godišnji program poljoprivrednog zemljišta (15.822 dinara).
 
Iz budžeta opštine isplaćena je i naknada članovima Komisije za kupovinu seoskih kuća izbeglicama (401.447 dinara) i članovima Komisije za kupovinu građevinskog materijala izbeglicama iz reda zaposlenih (252.260 dinara), kao i 10.284 dinara na ime naknade članovima Saveta za zdravlje iz reda zaposlenih. 
 
Inače, opština Bečej, pokazale su ranije revizije DRI na ovu temu, nije usamljena. Naprotiv, državni revizori godinama unazad napominju da se u najvećoj meri rad raznih komisija na svim nivoima preklapa sa redovnim poslovima organa, odnosno, da se za isti posao plaća više puta, u suprotnosti sa propisima.
  • Tasic 1951

    08.01.2019 13:20
    Samo bezanija odavde deco
    Sve ce to pametan,pismen i nepotkupljvi narod Beceja sa izuzetnim pamcenjem zaboraviti za dva dana kao da nista nije ni bilo i dan pred izbore nakon pokradenih para od tog istog naroda iz budzeta za politicke reklame opet glasati jednu te istu ekipu od poltiicara i iste face nebitno kako im se stranka ranije zvala,kako se sada zove i kako ce se zvati pred izboru istu ekipu od politicara koju glasa unazad 25+ godina za litar jestivog ulja,dvesta grama kafe i visedecijsko dezurno obecanje"Da ce mu sin,snaja,cerka,zet,surak,sestra,brat,ujak,stric i komsija biti uposljeni u drzavnoj sluzbi,nista se ne radi a plata 50 hiljada dinara..."

    Dzaba sve ovo pisete narod u Srbiji voli da ga neko laze,krade,gazi i valja od prevara.U tome smo no.1 u Evropi.
  • teror u

    08.01.2019 12:09
    smrdistanu
    Srbija - drzava komisija
  • Sir Cocco

    08.01.2019 12:04
    Alo Bing. Kako brat?
    Šta? Upao u Komisiju za sprovođenje konkursa?
    Vidi, i ja imam neke komisije...
    Cena? Prava sitnica za budžet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina