Zrenjanin: Poznato ko najverovatnije preuzima gradske apoteke

Apotekarska ustanova "Janković" iz Novog Sada najverovatnije je budući koncesionar zrenjaninskih apoteka koje posluju u sastavu Javne ustanove "Apoteka Zrenjanin".
Na javni poziv o javno - privatnom partnerstvu sa elementima koncesije, koji je raspisao Grad Zrenjanin, javila se, naime, samo apotekarska ustanova iz Novog Sada. Ta ponuda javno je otvorena juče.
 
"Janković" je ponudio avansnu naknadu koncesije od 840.700 evra i godišnju koncesionu naknadu u iznosu od 120.100 evra. Ova ponuda važi narednih pola godine.
 
Prema dostavljenoj dokumentaciji, "Janković" ispunjava tražene uslove, uključujući i to da ima galensku laboratoriju i 433 zaposlena lica. Od toga je 300 farmaceuta i farmaceutskih tehničara.
 
Grad ima 32 lokala u kojima se trenutno nalaze apoteke. Većina ih je u vlasništvu grada, a jedan deo je u zakupu. U zakupu su apoteke u bolnici, Lukićevu, na Zelenom polju, u Tarašu, Stajićevu, Mesnoj zajednici "Sava Kovačević", u Miletićevoj ulici i na Gradnulici. Zakupodavci su uglavnom mesne zajednice sa kojima Javna ustanova "Apoteka Zrenjanin" ima ugovor o najmu.
 
Koncesija se daje na 15 godina, a biće plaćena jednim delom odmah po dobijanju koncesije, a drugi deo će se plaćati, počevši od šeste godine trajanja ugovora, najmanje 120.000 evra godišnje.
  • dragan

    09.01.2019 21:17
    Bolje Janković nego Zegin, Benu, Dr Max..... Možda ga neko i kupi ali će bar do tada ljudi imati lekove po pristojnoj ceni.
  • Arsa

    09.01.2019 21:07
    Poželeće narod apoteka
    Ovo je tuzno finale upropašćavanja celokupnog farmaceutskog sektora. Započeto je prodajom ili uništavanjem nekad respektabilnih domaćih fabrika lekova, potom pruzimanjem veledrogerija koje su gotovo sve u vlasništvu inostanog kapitala, do nelojalnom konkurencijom uništenja pojedinačnih apoteka- prvo prrivatnih, prinuđenih da apoteke ili zatvore ili predaju lancima do ovog aktuelnog preuzimanja drzavnih apoteka.Neće proći dugo vremena a građani će osetiti svu pogubnost pretvaranja tradicionalnih apoteka u prodavnice lekova, što je koncept koji nude apotekarski lanci.Neće više biti saveta niti višedecenijskog poverenja na relaciji farmaceut-pacijent.Žalosno, ali istinito.
  • Kaćanka

    09.01.2019 19:45
    Na, najedite se
    Ovaj Janković il je bolestan il je gladan....il ko u onom vicu kad Hasa nije mogao da se najede pa na kraju posle bureka i kifli, pereca kupio dve pogacice koje je stavio na oci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".