Inđiji preti blokada računa zbog sportske hale

Opština Inđija dužna je da, po tužbi kompanije "Montera", isplati više od 1,3 miliona evra, odluka je Privrednog apelacionog suda u Beogradu.
Inđiji preti blokada računa zbog sportske hale
Foto: Printscreen (YouTube)
U pitanju je drugostepena odluka, a osim toga, ukinuta je i prvostepena presuda kojom Opština Inđija nije obavezna da izvođaču radova, odnosno kompaniji "Montera", plati 29,5 miliona dinara, što znači da je i to potencijalni dug koji će opština morati da plati.
 
U opštini poručuju da je izgradnja nove sportske hale "velika omča oko vrata koja sve više steže lokalni budžet". 
 
"S obzirom na to da je rok za plaćanje 12. januar, Inđiji preti ozbiljna finansijska kriza zbog potencijalne blokade računa. To znači da prestaje sa normalnim funkcionisanjem celokupan sistem opštine: od redovnih aktivnosti javnih preduzeća do nabavke lekova i potrošnog materijala za Dom zdravlja, funkcionisanje predškolske ustanove, socijalnih davanja, zarada...", navodi se u saopštenju.
 
Inđijski pravni tim će uložiti reviziju Vrhovnom kasacionom sudu, ali to neće odložiti izvršenje obaveze. To je razlog zbog kojeg će rukovodstvo opštine u narednim danima pokušati da dođe do kompromisnog rešenja sa kompanijom "Montera".
 
Izgradnja sportske hale počela je 2008. godine. Tužbu protiv JP "Direkcija za izgradnju Opštine Inđija" je 2013. godine pokrenula Rajfajzen banka, a 2016. joj se pridružila kompanija "Montera", koja je izvodila radove. 
 
Hala još uvek nije završena, do sada je uloženo 11 miliona evra, a prema navodima opštine, procena je da je za završetak radova potrebno još oko dva miliona evra. Međutim, problem predstavlja voda koja je probila korito dvorane, ali i činjenica da objekat ne može da dobije upotrebnu dozvolu, jer ne ispunjava potrebne kriterijume.
  • /

    12.01.2019 13:20
    /
    ni privatne stamparije osim sito stampe nisu smele postojati do druge polovine 80-ih
    /da, to je taj socijalizam. po nekima vrhunsko liberalno drustvo/

    pa su tek onda dosli plasticari iz pazove i indjije
    /ne, 11 miliona e se ne daje iz sopstvenog dzepa/
  • /

    11.01.2019 23:01
    /
    @dijasporac
    nece biti 70-ih.
    vec drugom polovinom 80-ih. najvise tokom ante markovica pa su stigle 90-e koje su taj zanos prekinule

    70-ih je ovde jos bio teski socijalizam. prvo su dopustili taksiste i birtase
  • dijasporac

    11.01.2019 21:19
    @ /
    Sine, ti si neki Indjijac ljubomoran na staropazovcane, sta ti je decenijski kompleks neuspesnije opstine :p

    Ok, salu na stranu, i injijska i staropazovacka opstina su jos od 70-tih bile medju najrazvijenijima u SFRJ zbog blizine Beograda i liberalnije politike u privatnom preduzetnistvu u Vojvodini nego u Beogradu. Hiljade zanatlija iz Beograda je otvorilo znatske radnje i firme u St.Pazovi i Indjiji i pumpalo budzete te 2 opstine a opet veliki broj stanovnika sa tih opstina je radio u Beogradu. Prebogate opstine i tih 70-tih i kasnije, 2000-tih, pa i sad razvijenije od ostatka Srbije.

    E sad, zasto je megalomanski utroseno 11 miliona eura u halu, ne znamo, ali znamo da je vlasnik Montere bio visoki funkcioner DS-a a znamo i da predsednik opstine koji je bio nesvrseni student kad je dosao na tu funkciju i ziveo u staroj roditeljskoj kuci posle odlaska sa te funkcije ima nekretnine i po rodnom mestu i Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina