Višečasovna akcija spasavanja jedriličara iz Palićkog jezera

Nakon višečasovne akcije spasavanja, vatrogasci su danas uspeli da izvuku iz Palićkog jezera jedriličara G.D. iz Subotice, koji je na sredini jezera propao kroz tanak led.
On je upao u jezero prilikom jedrenja na dasci prilagođenoj za led.
 
Spasioci su imali problema da mu priđu. Kako je led tanak, nisu mogli da dođu do njega i da ga izvuku, pa su i sami u nekoliko navrata upadali u vodu.
 
Posle više sati, zajedno s roniocima iz Kluba podvodnih sportova "Spartak" i članovima Jedriličarskog kluba "Palić", uspeli su da izvuku 40-ogodišnjeg G.D. iz jezera. On je kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu.  
 
"Građani su obavestili policiju, a policija vatrogasce koji su brzo stigli na lice mesta i sa ribarskim čamcem krenuli u akciju spasavanja. Uspeli su da stignu do čoveka na sredini jezera i da ga izvuku iz vode. Međutim, kada su ga dvojica vatrogasaca uvukli u čamac, zbog njihove težine, čamac je počeo da tone i ostao blokiran okolnim ledom tako da nisu mogli da se vrate do obale, te je druga ekipa vatrogasaca krenula da im svima pomogne, ali su se i oni suočili sa istim problemom te su morali da se vrate na obalu", objašnjava za RTV Milan Pavković, komandir Centra za spasavanje na i pod vodom i ronilac kluba "Spartak".
 
"Dobili smo poziv da je jedno lice propalo kroz led, pokušavali su da ga izvuku, ali su i sami propadali kroz led. Svi su bili u ledenoj vodi, ali na sreću nije bilo ozbiljnih povreda. Dva vatrogasca su zadobila promrzline, a osoba koja je upala u vodu je zbrinuta, nije bila životno ugrožena, ali je odvedena u bolnicu s obzirom da je više od tri sata provela u vodi", rekli su lekari Hitne pomoći. 
 
"Jedrenje po ledu se odvija i zimi, ali po mnogo debljem ledu nego što je danas, kada je iznosio svega pet centimetara u priobalnom delu da bi bio sve tanji i tanji ka sredini jezera. A taj čovek je propao kroz led baš na sredini jezera. Vatrogasci su morali da pređu više od 450 metara da bi doprli do njega", objašnjava Tihomir Zekić, predsednik Jedriličarskog kluba "Palić".
  • 021

    19.01.2019 18:32
    "Međutim, kada su ga dvojica vatrogasaca uvukli u čamac, zbog njihove težine, čamac je počeo da tone "
    ---------------------------------

    Sve, sve, ali ovo...
  • Vukša

    18.01.2019 08:47
    Bezumlje
    Nadam se da će ga, kao i u uređenim demokratskim zemljama, debelo opaučiti po novčaniku i naplatiti sav njihov trud.
  • Hm

    18.01.2019 07:53
    Ponekad zabrane imaju smisao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina