Lekara tukao letvom s ekserima

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu protiv V.B. (24) iz Novog Miloševa zbog sumnje da je pokušao da ubije J.O. iz Zrenjanina.
Lekara tukao letvom s ekserima
Foto: Pixabay
Optužnica je podignuta i protiv M.N. (21), takođe iz Novog Miloševa, kome se na teret stavlja da mu je u tome pomogao, piše "Dnevnik".
 
Po navodima Tužilaštva, V.B. je 1. novembra prošle godine, oko 20:30h, na putu između Novog Miloševa i Bašaida, pokušao da ubije J.O. U tome mu je pomagao M.N, koji je vozio automobil u kojem je, na mestu suvozača, bio V.B.
 
Oni su pratili J.O. koji je tim putem vozio bicikl ka Bašaidu. Vozač automobila je tri puta preticao biciklistu, zaustavljajući kola ispred njega, da bi ga i četvrti put sustigao i preprečio mu put. Nakon toga je V.B. izašao iz automobila i drvenom letvom, u koju su bili zabodeni ekseri, više puta ga udario po leđima.
 
Napadnuti čovek je u jednom trenutku iskoristio situaciju i pobegao biciklom, pa su nastavili da ga prate kolima. Kada su ga ponovo sustigli, V.B. ga je letvom više puta udario po glavi i ruci i naneo mu teške povrede.
 
J.O. (44) je lekar koji se vraćao s posla iz ambulante u Novom Miloševu. Zadobio je potres mozga, krvarenje na mozgu i povrede lobanje. Prebačen je prvo u zrenjaninsku bolnicu, a zatim u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu. 
 
– Kolima su me presreli i počeli da provociraju. Pošto su me već presreli i pre mesec dana, mislio sam da će se i ovog puta sve završiti na rečima. Međutim, u jednom trenutku su mi preprečili put, pritisli me i počeli da tuku letvom s ekserom na jednom kraju. Uspeo sam da pobegnem, ali su me sustigli i ponovo udarali. Opet sam nekako pobegao u njive kraj puta, ali su me našli i ponovo tukli. Od udaraca sam izgubio svest. Kada sam se probudio, njih nije bilo, ali su se ubrzo vratili starim crvenim "jugom". Sakrio sam se u trsku u kanalu, deo tela mi je bio u vodi i odatle sam uspeo da pozovem policiju. Napadnut sam bez ikakvog povoda, iz čiste obesti – ispričao je medijima napadnuti lekar.
 
Kako je rekao, uspeo je da prepozna jednog napadača.
 
– Setio sam se da sam mu u seoskoj ambulanti ukazao pomoć nakon što je povređen u tuči negde u Kikindi. Imao je rasekotine po ruci. Kad sam ih opisao policajcima i oni su znali o kome se radi – naveo je.
 
Policija je ubrzo uhapsila osumnjičene za napad. Lekar se uspešno oporavlja i, kako se nezvanično saznaje, od ponedeljka će početi da radi u ambulanti u Kumanu.
  • Станко

    24.01.2019 13:29
    ЛЕПОТА
    @ dr Petrović
    Vi biste da lekari službeno ubijaju pacijente. Ne piše im na čelu ko je kupio diplomu, ko ima medicinski fakultet, a ko je lekar. Džaba i diploma ako ne zna primeniti pročitano ili naučeno ili prepisano ili nabubano.
  • Станко Србин

    24.01.2019 13:23
    Фуј
    Лекари убице. Гадно звучи. Али, нажалост, тако је. Једна у Хитној Ириг. Није хтела да изиђе пацијенти који је пао у несвест због тромбоемболије како се установило. ТРОМБОЕМБОЛИЈА се направила због лошег лечења професора лекара на ургентном. Умало је пацијент подлегао. То треба да су лекари, а не убице. Пацијент је трајни инвалиди.
  • @Lekar protiv lekara

    22.01.2019 21:21
    Pa ne znam kako si to zamislio. Ti sto se bahate to rade jer imaju zaledjinu, da nemaju ne bi to ni radili, a znamo koja je to zaledjina, ciji su clanovi i pred njima smo mi ostali potpuno nemocni. Na isti nacin na koji funkcionisu sve institucije koje bi zavisile od pravde i zakona, isto funkcionise i zdravstvo. Korupcija u zdravstvu je posledica korupcije u drustvu, a znamo ko je za to odgovoran.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".