Sombor: Zarade iznad proseka za okrug, ali i dalje na začelju

Prosečna somborska plata u novembru iznosila je 45.185 dinara.
Sombor: Zarade iznad proseka za okrug, ali i dalje na začelju
Foto: 021.rs
Republički zavod za statistiku je objavio da je zarada u odnosu na oktobar povećana za 0,5 odsto, 240 dinara, odnosno dva evra, prenosi portal Soinfo. 
 
Plata je u bruto iznosu dostigla nivo od skoro 62.500 dinara. Kako je navedeno, samo je zarada u Somboru bila iznad proseka Zapadnobačkog okruga, koji je u novembru dostigao 43.776 dinara. Zarada zaposlenih u Apatinu u proseku je niža za petsto dinara (42.851 dinar). 
 
Novembarska primanja u opštinama Kula i Odžaci porasle su u novembru u poređenju sa prethodnim mesecom, za 1,3, odnosno 1,9 odsto. Kulska plata je bila na nivou od 42.663 dinara, a odžačka na 42.142 dinara.
 
Ipak, bez obzira na rast, somborska zarada udaljila se od republičkog (50.556 dinara), ali i pokrajinskog proseka (48.135 dinara). 
 
Prosečna plata ZBO ponovo je na začelju kada se uporedi sa zaradama u ostalim vojvođanskim okruzima.
 
Inače, i u novembru je zabeležen novi rast zarada u javnom sektoru. Prosek je dostigao 56.283 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina