Zrenjanin: Četvrti pokušaj prodaje Jugoremedije 26. februara

Nekadašnji jugoslovenski farmaceutski gigant "Jugoremedija" iz Zrenjanina ponovo se prodaje, a početna cena na javnom nadmetanju biće oko 1,2 milijarde dinara.
Zrenjanin: Četvrti pokušaj prodaje Jugoremedije 26. februara
Foto: 021.rs
Prodaju "Jugoremedije" oglasila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, a ukupna procenjena vrednost imovine je 3,8 milijardi dinara, rekao je Tanjugu stečajni upravnik ovog preduzeća Radovan Savić.
 
Četvrti pokušaj prodaje "Jugoremedije" zakazan je za 26. februar u prostorijama ovog preduzeća u Zrenjaninu.
 
Potencijalni vlasnici pre javnog nadmetanja moraju do 19. februara da uplate depozit od 762 miliona dinara.
 
"Jugoremedija" je u stečaju od kraja 2012. godine kada je Privredni sud u Zrenjaninu proglasio stečaj zbog "trajnije nesposobnosti plaćanja", a do sada je tri puta bez uspeha prodavana.
 
Na dugom spisku imovine "Jugoremedije" je niz lekova, farmaceutskih preparata i sirovina, opreme, inventara. Ovo preduzeće ima i više desetina poslovnih i pomoćnih objekata i zgrada, kao i više vozila.
 
U imovini koja se prodaje sa "Jugoremedijom" su i finansijski plasmani.
 
"Jugoremedija" je privatizovana 2002. godine, a posle nekoliko godina privatizacija je raskinuta.
  • Akoš

    30.01.2019 21:50
    Demokratski-napredno, nema šta
    Avgusta 2012. godine uhapšeno je troje rukovodilaca Jugoemedije, zbog sumnje da su ostetili firmu za ozbiljnu svotu, svi mediji su pompezno oglasili ovu akciju kao početak borbe protiv organizovanog kriminala. Znam nekoliko bivših radnika Jugoemedije, inače apolitičnih, koji su se, poneseni obećanjima vlasti učlanili u vladajuću partiju naivno verujući da će spasisti radna mesta ali i da će nova vlast personalizovati odgovornost za uništenje fabrike. Ni posle 6,5 godina krivci nisu odgovarali, procesi se razvlače u nedogled. Za to vreme, fabrika je ozbiljno devastirana, je je u farmaceutici stajanje pogona daleko pogubnije po samo postrojenje od kontinuirane proizvodnje.Daj bože da je neko kupi i obnovi poizvodnju, ali čak i da se to desi, bivši radnici i akcionari ostaće obeštećeni sa zanemarljivo malim procentom potraživanja. Šteta je što se neki nezavisni istraživački novinar ne pozabavi ovom temom, rezultat njegovog rada bio bi za Pulicerovu nagradu.

  • za saku rize

    30.01.2019 19:45
    Bumerang privatizacija. Prodas firmu a ona ti se vrati.
  • Aradjanka

    30.01.2019 19:39
    Sramota, giganta domaceg unistiše, ne do bog biti bolestan jer dr prepisuje na parcencetu papira neke lekove kojih nema kod nas, pa neke apoteke prodaju na crno za keš bez racuna....u Madjarskoj 4€, u Republici Srpskoj 3€ .. a kod nas 8€....al bice i oni jednom bolesni, nece ih spasiti ni 25a apoteka!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina