UG "Bez straha": Protesti u Apatinu su građanski, ne zanima nas sukob opozicije

Udruženje građana "Bez straha" Apatin, kao organizator građanskog protesta "1 od 5 miliona" u Apatinu, ogradilo se od svakog pokušaja politizacije ovog protesta.
Reakcija udruženja usledila je nakon što je Informer preneo fejsbuk post lidera Republikanske stranke Nikole Sandulovića u kojem tvrdi da Dragan Đilas i SZS stoje iza protesta građana.
 
Kako navodi Udruženje građana "Bez straha" Apatin, ono ne želi da bude uvučeno u sukob opozicionih stranaka koji vode ka daljem nejedinstvu opozicije. 
 
"Jedini i osnovni cilj nam je smena režima Srpske napredne stranke na svim nivoima, kao i vraćanje poverenja građana u institucije, te postavljanje sistema koji će odgovarati narodu. Nikakvi međusobni sukobi između opozicije nas ne interesuju, ali apelujemo da između njih prestanu međusobni napadi, skupljanje sitnih poena preko novina kao što je 'Informer' te da se iznađe rešenje koje će biti najoptimalnije za ostvarivanje krajnjeg cilja", navodi UG "Bez straha".
 
Istakli su da se protive "bilo kakvom povlačenju protesta u Apatinu preko 'Informera' i sličnih režimskih medija", i ističu da je u pitanju građanski protest protiv režima Aleksandra Vučića, zbog čega ne dozvoljavaju da se isti koristi zarad podizanja rejtinga režima koji taj list finansira.
 
"Protest se finansira isključivo i jedino sredstvima organizatora i nijedna politička organizacija ne učustvuje u finansiranju istih. Izveštavanje 'Informera' u bilo kom obliku i kontekstu satkano je on niza laži i ne želimo da u bilo kome kontekstu vi izveštavate sa naših skupova, jer u vašim izveštajima i nema ničeg drugog osim laži i podmetanja, a sve sa ciljem davanja podrške onome protiv čega se i organizuje ovaj protest i protiv čega se borimo", navode organizatori protesta "1 od 5 miliona" u Apatinu.
 
Kako se zaključuje, cilj protesta je da se preduzme sve što bi bilo u cilju stvaranja one kritične mase i pozitivne energije koja bi imala za cilj rušenje režima. 
 
Dodaju da se protesti u Apatinu nastavljaju sa još većom žestinom, i sledeći je u petak, 15. februara, sa početkom u 18 časova.
  • Nikola

    11.02.2019 10:18
    A Sandulović se našao dostojan da komentariše kao da ljudi ne znaju ko je i šta je,pa pod firmom REPUBLIKANCI želi da zauzme svoje mesto na estradi a stranka mu puna kriminalca.
  • Apatinac

    10.02.2019 19:40
    Vučić da se zahvali povereniku
    Protesti u Apatinu ne bi bili ovako masovni da se nije dogodio cirkus sa klizalištem. Naime, povernik SNS Dragan Popović naterao je opštinsko rukovodstvo da klizalište ustupi Sivcu za lokalne izbore u Kuli. Građani su revoltirani jer je klizalište kupljeno njihovim novcem a odnešeno je kako bi SNS postigao bolji izborni rezultat u drugoj opštini. Stvar je još apsurdnija ako se uzme u obzir da su u opštini Kula tako ove godine bila dva klizališta i da je njihovo korišćenje bilo besplatno dok su apatinska deca gledala u prazan trg, gde je on ranijih godina bio montiran. Apatincima dalje smeta i nemoć lokalnih funkcionera da se odupru vrhu SNS koji odlučuje o njihovim odlukama a na kraju i životu građana Apatina. Apatinu je dosta marioneta, poverenika i drugih lopova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.