VIDEO: Vozač autobusa u Pančevu prešao u suprotnu traku

Snimak bahate vožnje zaposlenog u "Autotransportu Pančevo" pojavio se protekle nedelje na društvenim mrežama.
VIDEO: Vozač autobusa u Pančevu prešao u suprotnu traku
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako pišu "Novosti", incident se dogodio na raskrsnici Ulice Stevana Šupljikca i Novoseljanskog puta, u čijem je nastavku Ulica oslobođenja. Na snimku se vidi kako vozilo ATP na raskrsnici obilazi ostrvo i prelazi u drugu traku. Opasnu situaciju mobilnim telefonom snimio je vozač automobila, koji se nalazio iza autobusa. 
 
Prvo je zabeleženo uobičajeno čekanje vozila na semaforu, da bi u sledećem trenutku, iznenada, autobus skrenuo levo. Zaobilazeći saobraćajno ostrvo, vozač autobusa usmerio se u traku namenjenu četvorotočkašima iz suprotnog smera. Povrh svega, sve se to odigralo u trenutku prolaska dva šlepera.
 
Kako "Novosti" nezvanično saznaju, rukovodstvo "Autotransporta Pančevo" istražiće o kom je zaposlenom reč, na osnovu rasporeda vožnje. Vozača čeka suspenzija zbog opasnog prekršaja, zbog teške povrede Zakona o bezbednosti saobraćaja i ugrožavanja putnika.
 
  • Sima

    13.02.2019 06:06
    @Zemlja je ploča
    Vidi... U članku stoji da je snimano mobilnim, time sam se rukovodio. Da, moguće je da je dash kamera u pitanju. U autu čiji vlasnik koristi Nokiu 3310. Ok, nema veze, moguće je. Ali, koliko je verovatno da se auto sa dash kamerom slučajno našao na pravom mestu u ključnom trenutku, pa još deli snimak na netu, a da je kvalitet snimka takav da ne služi ničemu, osim da prikaže kakva mu*a ima šofer busa?
  • Pokojni Čika Franja

    12.02.2019 13:38
    nekoMpetentan vozAč
    Odgovoran posao nije za neodgovorne ljude. Bolje da kanališe svoje nezadovoljstvo u nešto korisnije, kopanje kanala na primer, nego što u opasnost dovodi putnike busa kojim upravlja, a sramoti preduzeće za koje radi. Ne znam o kom vozaču je reč, ali ne bi bilo na odmet kazniti ga, jer "ko se na mleko opeče, i u jogurt duva" ili "koga zmija ujede, i guštera se boji." Na taj način će se postideti i postati bolji (barem se nadam). U protivnom, ako i posle toga napravi sličnu grešku, zauvek mu zabraniti da se bavi datim poslom, s opravdanjem da ugrožava bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, bezbednost i život putnika koje prevozi, kao i svoju lično. Oštećena/uništena imovina se takođe treba uzeti u obzir, ali tek na poslednjem mestu, jer život nema cenu.
  • Slanina

    12.02.2019 10:37
    Ne'am reci
    Bez obzira na to sta se desilo ispred njega, mogao je sacekati i zaobici vozilo ispred njega ne prelazeci u suprotni smer. Tako da, bahatost i ugrozavanje putnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".