Šid: Ministarstvo će pomoći rekonstrukciju sportske hale

Oprema za četiri kolektivna sporta i za fiskulturne sale u Opštini Šid deo je onoga što će Ministarstvo omladine i sporta učiniti za Opštinu Šid.
Šid: Ministarstvo će pomoći rekonstrukciju sportske hale
Foto: 021.rs
Tokom današnje posete resornog ministra Vanje Udovičića, predstavnici opštine su razgovarali o mogućem uređenju i rekonstrukciji sportske hale. Tim povodom uslediće koraci ka rešavanju pitanja jednog od najznačajnijih objekata u opštini.
 
Prvo je usledio obilazak opštine, gde je upriličen sastanak na kojem su izneti pravci delovanja u razvoju sporta, kao i problemi sa kojima se opština suočava. Nakon toga ministar je obišao objekat Sportske Hale i prisustvovao treningu jednog od sportskih kolektiva koji ima potencijala u omladinskim selekcijama.
 
"Stvaranje uslova kako za sportske klubove tako i za školski sport deo je onog što se čini na području opštine Šid tokom godine. Oni koji koriste sportsku halu za pripremne treninge nadaju se skorim ulaganjima u sistem grejanja", kaže Predrag Vuković, predsednik Opštine Šid
 
Miloš Milošević, član Opštinskog veća i trener Rukometnog kluba Radnički Šid ističe da će postojeći plan za uređenje i rekonstrukciju hale morati da se doradi, kako bi se u narednom periodu u saradnji sa Ministrarstvom stvorili uslovi za realizaciju posla.
 
Cilj je da se hala koristi i za namene koje se tiču šire društvene zajednice, istakao je ministar Udovičić. Tokom posete sagledani su i problemi sa kojima se suočavaju seoski klubovi kao što je FK Sremac u Berkasovu, gde postoji potencijal, a nedostaje uređena travnata podloga. To će biti u narednom periodu jedan od planova, koji će zajedničkim snagama pokušati da reše lokalna samouprava i ministarstvo sporta, rečeno je tokom obilaska.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina