Četvorogodišnje dete išetalo iz vrtića u Beški, niko od zaposlenih nije primetio

Četvorogodišnje dete izašlo je iz vrtića "Maslačak" u Beški i uputilo se svojoj kući, a da niko od zaposlenih u vrtiću to nije video i sprečio.
Četvorogodišnje dete išetalo iz vrtića u Beški, niko od zaposlenih nije primetio
Foto: Pixabay
Kako 021 saznaje, devojčica je uspela da napusti grupu u kojoj je bilo oko 10 dece i sama da stigne do svoje kuće, a da zaposleni u vrtiću nisu ni primetili da jedno dete nedostaje. Nezvanično, dete je majka vratila u vrtić.
 
Stanovnica Beške koja je upućena u ovaj slučaj kaže za 021 da tu grupu redovno pohađa mnogo više dece, ali je većina trenutno bolesna, te je u grupi samo nekolicina mališana.
 
"Neverovatno mi je da neko ne primeti, u grupi od desetoro dece, da jedno nedostaje. Znamo da je našu decu tog dana čuvala jedna vaspitačica, kao i da je sledećeg dana već bila zamenjena. Nadamo se da je to bilo zbog odgovornosti. Da se tom detetu nešto dogodilo, zamislite tu scenu? Ovaj vrtić je u centru Beške, saobraćaj je gust i ulice su vrlo prometne, lako je moglo da dođe do nemile situacije", navodi za 021 ova žena. 
 
Vrtić "Maslačak" u centru Beške deo je Predškolske ustanove "Boško Buha" u Inđiji. U predškolskoj ustanovi navode za 021 da su preduzeli korake nakon ovog incidenta. 
 
"U cilju zaštite i bezbednosti dece, predškolska ustanova je preduzela odgovarajuće mere propisane pravilnikom o zaštiti i bezbednosti dece u predškolskoj ustanovi. Odgovorna lica u ustanovi su, povodom ovog slučaja, preduzela sve potrebne mere u skladu sa zakonskim procedurama", navode za naš portal u PU "Boško Buha".
 
U ustanovi nisu precizirali ko je i na koji način odgovarao.
  • Majka

    18.04.2019 11:49
    E tako je u Novom Sadu pre 3 dana dečak od 4 godine izašao iz vrtića samo se o tome ćuti. Vrata vrtića su stalno otvorena i otključana. Srećom vaspitačica ga je stigla.
  • akter bezanije

    17.02.2019 10:05
    "organizovano"
    Tamo negde sredinom 90-tih,nas par iz grupe u vrticu smo se dogovorili da pobegnemo kroz prozor i odemo na Sajmiste da gledamo kako padobranci "doskacu" na teren.Imali smo 5 godina.Prosli stotinjak metara ,pogledali i vratili se :)
  • Sanja

    16.02.2019 09:49
    Tuga
    U jednom Limanskom vrticu slicna situacija deca uzrasta 2,5 god se igraju u hodniku kraj otkljucanih vrata.Vaspitacice nema ni na vidiku.Jedno dete place, i pridje mi da trazimo vaspitacicu, a nikada me nije videlo.Sta zna dete sa kim treba pricati.Ono jadno trazi pomoc...Odemo po tetu, kad tamo njih tri u sobi sede i divane, dok se deca sama igraju kraj otkljucanih vrata.Tuga

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina